Artikelen

Zunobri gaat weer internationaal

ZUIDHORN - Bij de zaalperiode horen oefenwedstrijden, net als een paar jaar geleden toen Zunobri Chinees Macau ontving, zal Zunobri ook dit jaar weer meedoen. K.V. Stadskanaal organiseert al jaren een goed bezet internationaal toernooi.

Dit jaar zullen Brazilie, Colomia en Argentine met clubteams naar Nederland komen om mee te doen aan dit toernooi, in de voorbereiding op dit toernooi zullen ze trainingen en oefenwedstrijden afwerken. 

Informatie over deze clubteams (site EKC2000)

Argentinië

 

Lobos/Qata korfball club is twee jaar geleden opgericht in Argentinië. Dit is gerealiseerd door twee spelers van het Argentijns team: Lucas Gonzalez and Sebastian Josue Iula. Het team is begonnen onder de naam LOBOS/UNAJ en bestond in het begin uit leraren en studenten van de Academie voor lichamelijke opvoeding. Vrij snel hierna groeide de vereniging en ging deelnemen aan de competitie. Afgelopen jaar is het team kampioen geworden in Argentijnse competite.

Brazilië

Uit Brazilie komt het team 'Colegio Municipal do Sana'. Het is een team van een openbare school. De school staat in een buitenwijk van Rio de Janeiro in Macae wel te verstaan. Op dit moment studeren er ruim 300 studenten en werken er ruim 80 medewerkers waarvan 44 docenten. Korfbal is begonnen in 2014 na een introductie door Juan Leal Garcia, de docent lichamelijke opvoeding.

Korfbal is een verplicht vak geworden en is door 50 studenten als keuzevak gekozen. In 2016 heeft het team in Argentinië gespeeld en zijn er drie spelers gekozen in het nationale team.

Colombia

Na de World Games in 2013 in Cali - Colombia, richtte een groep spelers de Black Fenix Korfball Club op. Het team had de lastige taak om korfbal te verspreiden in het land. Een flink aantal spelers van de club speelde in het nationaal team dat al toernooien had gespeeld in Brazilië, Argentinië en de Dominicaanse republiek. Achter de Dominicanen werd het team tweede tijdens de Pan Amerikaanse kampioenschappen in 2014.

Zunobri zal hen ontvangen op woensdag 1 november in sporthal Quick Silver S., entree is slechts 1 euro. 

Komt u ook?! Zie onze poster en onze promovideo

posterinternationaal2

 

 

 

Zij steunen ons: