De Basics bij Zunobri door Kees Vlietstra

De Basics bij Zunobri door Kees Vlietstra

ZUIDHORN – Niemand minder dan Kees Vlietstra, voormalig korfballer en nu coach bij Nic en korfbaladviseur bij de KNKV, gaf donderdagavond 25 april de clinic “Training geven, de basics” aan een aantal van onze (beginnende/toekomstige) jeugdtrainers.

Aan de hand van theorie en praktijkoefeningen gaf hij verschillende concrete tips en handvatten voor de basis van een goede korfbaltraining en omgang met de kinderen (en ook ouders 🙂 ). Dit deed hij op een leuke en laagdrempelige manier. Rode draad bij het trainerschap zijn de inzichten: Structureren, Stimuleren, Individueel aandacht geven en Regie overdragen.

Het was een geslaagde avond en er is veel inspiratie opgedaan om onze jeugd leuke, motiverende,  maar ook effectieve trainingen om het korfbalspel te leren te (blijven) geven.

Veel dank aan Kees en hij heeft aangeboden volgend jaar nogmaals te willen komen voor een vervolg!

Namens de tc/jeugdcommissie,

Door: Marloes

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram