Zunobri bekroond zaalseizoen met kampioenschap

Zunobri bekroond zaalseizoen met kampioenschap

STADSKANAAL – Het moment van de waarheid is aangebroken. Na het verlies van EKC 2000 1 tegen Noordenveld 4 staat Zunobri met deze twee ploegen op een gelijk aantal punten in de competitie. Een voordeel van het breedtekorfbal is dat ploegen met een gelijk aantal punten allemaal kampioen zijn. Er zit dus niks anders op dan winnen van Stadskanaal ’74 3.

De thuiswedstrijd werd ruim gewonnen en daarmee gaat het team vol zelfvertrouwen de laatste speelronde in. Toch zijn de spelers op hun hoede voor Stadskanaal. Als zij het op hun heupen hebben dan weten zij zomaar van alle hoeken van het veld te scoren. Aan de verdediging de taak om zoveel mogelijk druk te geven. Lukt dat niet? Zelf het heft in eigen handen nemen en erop los scoren. Deze kans om als kampioen uit de bus te komen mag je niet laten liggen.

Een goed begin is het halve werk. Manon Brander knalt al snel de 0-1 binnen. Aan de andere kant is het Stadskanaal met de gelijkmaker. Stefan Steenbergen gooit de 1-2 binnen gevolgd door de 2-2 van Stadskanaal en de 2-3 van Rolf Pera. Maar het loopt stroef bij Zunobri. Stadskanaal kan gemakkelijk bijbenen en weet ook nog de leiding te pakken, 5-3. Rolf maakt dan knap van dichtbij de kans af voor de 6-4, maar opnieuw is het Stadskanaal die ervandoor gaat en de stand tot 8-4 brengt.

Het zal toch niet? Na al het harde werk van het afgelopen seizoen? De geweldige prestaties tegen Noordenveld en EKC voor het thuispubliek? De frustraties worden groter tussen de spelers. Ook zij weten dat dit niet mag gebeuren. Het is dan Karlijn Suurd die de 8-5 binnenschiet. Rolf verkleint de achterstand verder voor de 8-6. Het gaat weer even de goede kant op als Stadskanaal weer gaat scoren en de stand naar 11-6 brengt. Een verschil van maar liefst vijf.

Maar er is nog genoeg tijd voor Zunobri om de achterstand om te buigen. De eerste helft is nog lang niet afgelopen. Karlijn maakt haar tweede, Stefan zijn tweede, Janneke van Hielkema is de volgende die de korf weet te vinden. Het vertrouwen, de doelpuntenmachine, het kampioenschap komt steeds meer in zicht. Karlijn scoort nogmaals voor een stand van 11-10 en het is Manon met de gelijkmaker. In een mum van tijd is de achterstand weggeveegd. Sharon van der Leest brengt de ploeg weer op voorsprong en het zijn weer Karlijn en Stefan die scoren voor een ruststand van 11-14.

De tweede helft is het een kwestie van de voorsprong behouden en het liefst uitbreiden natuurlijk. Tjeerd de Jong begint met het uitbreiden van de stand naar 11-15, Stadskanaal volgt met de 12-15 als Sharon haar strafworp benut voor de 12-16. Stadskanaal scoort ook een strafworp voor de 13-16. Scorend gaan de ploegen weer gelijk op. Hoog tijd om de marge te vergroten. Tjeerd, Janneke, Stefan, Rolf, vier rake doelpunten in korte tijd en de voorsprong is verder uitgebreid. Niemand die zou denken dat het team van Zunobri zelf eerst tegen een achterstand van vijf doelpunten aankeek. Daarmee lijkt de wedstrijd al gewonnen te zijn.

Richting het einde wordt er gas terug genomen en komen de spelers van Zunobri minder tot scoren. Stadskanaal komt terug tot 15-20 als Stefan met één hand de bal binnen legt voor de 15-21. Gevolgd door nog twee doelpunten van Stadskanaal. Met een stand van 17-21 is het opnieuw Stefan die scoort voor de 17-22. Daarna komt Stadskanaal wel akelig dichtbij als zij van afstand en vanuit een strafworp de 19-22 op het scorebord zetten. Simone Veenstra is inmiddels het veld binnen gekomen en als zij dan de 19-23 binnen schiet en even later Manon de 19-24 is het gevaar geweken. Scheidsrechter A. van der Griend fluit af. De wedstrijd is gewonnen, de punten zijn binnen, maar het allerbelangrijkste, het kampioenschap mag gevierd worden.

Na twaalf wedstrijden is het Zunobri 1 gelukt om onder leiding van Willem Pera en Jantine Ribeiro een unieke prestatie neer te zetten. Al het harde werk van het afgelopen seizoen en de seizoenen daarvoor is bekroond met een kampioenschap. Iedereen kan er kort van genieten, want 6 april staat alweer de eerste wedstrijd van het nieuwe veldseizoen voor de deur.  

 

Door: Stefan Steenbergen

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram