Zunobri verliest met opgeheven hoofd

ZUIDHORN – Het veldseizoen is begonnen. Op deze zonnige zaterdagmiddag nemen Zunobri 1 en Leeuwarden 1 het tegen elkaar op. Beide ploegen kennen elkaar al. Thomas Wijtsma heeft recent meegespeeld bij Leeuwarden voordat hij terugkeerde bij Zunobri. Voor hem is dit toch een speciale wedstrijd.

Zunobri gaat met goede moed de wedstrijd in. Zij hebben een succesvol zaalseizoen achter de rug in het breedtekorfbal, waar zij het kampioenschap wisten te pakken. Zij zijn van plan om de goede resultaten door te zetten dit veldseizoen waarin zij terug zijn in het wedstrijdkorfbal. De ambitie is dan ook om punten te pakken.

Vol energie en pit begint Zunobri de thuiswedstrijd. Uiteraard is het dan Thomas die Zunobri op voorsprong brengt met een doorloopbal. Leeuwarden maakt dan de 1-1 en de 1-2. Simone Veenstra knalt dan van afstand de 2-2 binnen. Opnieuw is het Thomas die de korf vindt en opnieuw de voorsprong pakt. Leeuwarden maakt de 3-3. Beide ploegen zijn gelijkwaardig aan elkaar in de openingsfase. Maar bij Leeuwarden beginnen de irritaties toch een beetje op te lopen. Zij zijn met pech gedegradeerd uit de derde klasse en zijn dan ook van plan om zo snel mogelijk terug te keren in de derde klasse.

Fred Pera maakt dan de 4-3, gevolgd door de 4-4 van Leeuwarden. Dan is het Janneke van Hielkema die de 5-4 maakt van dichtbij. Zunobri is hier om te winnen. Zij laten duidelijk zien dat ze hier niet het veld af gaan zonder een strijd. Aan de kant van Leeuwarden gaat het mis, irritaties, aanvallen met maar één schot, Thomas die nog wat zout in de wonden strooit met de 6-4. Tjeerd de Jong weet ook te scoren voor de 7-4. Leeuwarden doet iets terug met de 7-5, als Janneke de 8-5 binnen legt.

Zo is het Zunobri met de voorsprong in de eerste helft tegen alle verwachtingen in. De wedstrijd is alleen nog niet gewonnen. Leeuwarden kan zich in de rust herpakken en zij hebben genoeg spelers op de bank om frisse energie het veld in te brengen.

Thomas weet dan zijn vierde te maken voor de 9-5. Leeuwarden verkleint dan de achterstand tot 9-7 als Thomas nogmaals scoort voor de 10-7. Het verschil wordt dan kleiner met de 10-8, kleiner met de 10-9 en dan staan beide ploegen weer gelijk. Zunobri weet niks meer in te brengen en kijken dan even later tegen een achterstand aan, 10-11. Janneke weet dan van ver de korf te vinden voor de 11-11.

Het momentum ligt bij Leeuwarden. Zij weten dan ook nog de voorsprong te pakken en verder uit te breiden tot 11-14. De tank is leeg bij Zunobri en Leeuwarden speelt met cruise control tot het eind van de wedstrijd. Janneke maakt het nog even spannend met de 12-14, maar al gauw maakt Leeuwarden de 12-15. Fred maakt dan de 13-15 als scheidsrechter Y. de Vries fluit voor het eind.

Een wedstrijd om trots op te zijn. Zunobri heeft het Leeuwarden erg moeilijk weten te maken. De eerste helft was Zunobri de betere ploeg, maar jammer genoeg konden zij dit niet doortrekken in de tweede helft. Een sportieve, zonnige, zaterdagmiddag. Een goed begin van het veldseizoen.

Door: Stefan Steenbergen