Zunobri wint ondanks weersomstandigheden van NQL

Zunobri wint ondanks weersomstandigheden van NQL

BURDAARD – Van een zonnige zaterdagmiddag tegen Leeuwarden naar het winderige grasveld van NQL. Het veldseizoen kent wisselvallige weersvoorspellingen. Zolang dit maar niet de spelers van Zunobri in de weg gaat zitten voor hun jacht naar de punten.

De moed zit er goed in na de wedstrijd tegen Leeuwarden, maar de wind en het grasveld kan nog wel eens in het nadeel gaan spelen voor Zunobri. Bij het inspelen vliegt de bal alle kanten op. Zodra de wedstrijd begint duurt het dan ook lang voordat de spelers gewend zijn aan de omstandigheden. Niet alleen aan de kant van Zunobri, maar ook bij NQL. Het is dan toch de ploeg uit Zuidhorn die op een 0-2 voorsprong komt dankzij Janneke van Hielkema en Thomas Wijtsma. NQL maakt dan de 1-2, gevolgd door de 1-3 van Karlijn Suurd.

Dan vliegen nog twee ballen erin voor NQL en staan beide ploegen weer gelijk. Karlijn scoort dan haar tweede voor de 3-4 als NQL de 4-4 binnenschiet. Dat zou dan ook de laatste keer zijn dat NQL en Zunobri op gelijke hoogte staan. Janneke weet dan twee keer van dichtbij te scoren en Sharon van der Leest maakt er 4-7 van. Een prima voorsprong voor een winderige wedstrijd. NQL komt dichterbij met de 5-7 en 6-7, als Thomas en Karlijn de laatste twee voor rust maken, 6-9.

Na een bekertje thee en de aanwijzingen van coach Willem Pera gaan de spelers er weer tegenaan om de eerste punten van het veldseizoen binnen te harken. Opnieuw komt NQL dan weer dicht in de buurt van de gelijkmaker en opnieuw loopt Zunobri weer uit. Thomas maakt de 10-12 en Stefan Steenbergen de 10-13. Zo gaat het de hele wedstrijd lang. NQL de 11-13 en de 12-13, Thomas en Fred Pera de 12-14 en 12-15.

Het is wachten op het eindsignaal van scheidsrechter G. Kootstra. Tot die tijd blijft Zunobri in controle. NQL maakt de 13-15 als Thomas zijn zesde maakte voor de 13-16 en NQL met het laatste doelpunt voor een eindstand van 14-16.

Geen enerverende wedstrijd, maar ook die moet je winnen. De eerste punten zijn binnen. Daarmee staat Zunobri na twee speelrondes tweede in de competitie achter Leeuwarden. Dat zal ook nog enige tijd zo blijven. De volgende wedstrijd is pas 11 mei. Zunobri gaat dan op bezoek bij MN en W 1.

Door: Stefan Steenbergen

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram