Terugblik op het roerige jaar 2020

Terugblik op het roerige jaar 2020

ZUIDHORN december 2020. 

Het was geen normaal jaar, sterker het was een raar en roerig jaar, emotioneel voor de één, verwarrend en soms moeizaam voor de ander. Zowel in persoonlijk als in sportief opzicht heeft ook Zunobri er onder te lijden gehad. 
Toch staan we er met zijn allen nog! We zijn levend en er is leven in onze kleine maar gezellige en warme vereniging. 

Met een korte terugblik kunnen we dat ook terugzien aan onze website. 
Uw redacteur heeft mooie en de mooiste momenten voor u op een rijtje gezet, daarmee moeten we allemaal moed houden, blij zijn waar we staan en het als een steun in de rug ervaren om verder te gaan met wat in ons blauw-witte hart zit. 

Klik steeds op de link om het volledige verhaal nog eens terug te lezen: 

Toch begint ons jaar 2020 vlak voor de kerst eigenlijk heel dubbel. Onze hoofdtrainer Emiel Folkers moest afhaken vanwege een carriereswitch. Wat was het mooi dat Willem Pera en Henk Nieuwenhuis in dat gat wilden stappen om ons 1e team sterk te houden en hen te trainen. 


Klik hier voor het nieuwsbericht

We verkochten in die winter in een rap tempo onze suikerbroden dankzij de opkomst van veel van onze jeugdleden. Als we die ook niet hadden! We hebben dat zo nodig, iets wat we deze winter niet voor elkaar kunnen krijgen.

 
Klik hier voor het nieuwsbericht

En het goede nieuws was nog niet over, Yvonne had ons al jaren uitstekend geholpen door het wedstrijdsecretariaat te bemensen maar er komt altijd een moment van afscheid. Wat zijn wij blij dat Minke Brinkman haar wilde overnemen. En denk niet dat Minke het makkelijk had nu er geen wedstrijden meer zijn, nee juist door corona moesten er nog wel eens wedstrijden verplaatst worden. Er moest gecommuniceerd worden. Tuurlijk we wisten toen nog niet wat komen zou. 


Klik hier voor het nieuwsbericht

In al onze onschuld vierden we het nieuwe jaar met onze bekende nieuwjaarsborrel. De nieuwjaarsborrel 2020 was super gezellig met weer een erg leuke pubquiz. We konden elkaar spreken, lol maken. Nu realiseren we wat we missen. Lees het bericht en zie hoe we konden genieten van elkaar.  


Klik hier voor het nieuwsbericht

Niet snel daarna brak de Corona los, competities werden uitgesteld of zelfs afgelast. Spelers die stopten konden geen afscheid meer nemen of krijgen. Eén speler die dit zeker verdiende was Peter Schutte. Hij heeft zijn leven lang voor Zunobri gespeeld en is Zunobri altijd trouw gebleven. Als jeugdspeler doorliep hij alle jeugdploegen en hij maakte successen en degradaties mee. We namen in een oefenwedstrijd een uitgesteld maar dik verdiend afscheid van hem. 


Klik hier voor het nieuwsbericht

Even leek de Corona een beetje weg en even mocht Zunobri net als iedereen weer aan wat meer vrijheid ruiken. Een leuk tentenkamp, NL-Doet en het meehelpen aan de TT was een prettige afwisseling en afleiding van de zorgen, weinige contact, gebrek aan beweging en misschien soms wat eenzame bestaan. 


Klik hier voor het nieuwsbericht

Gelukkig mocht de jeugd doortrainen ook toen het weer spannender werd. Dat er echt goed nagedacht wordt over onze jeugd blijkt wel uit het feit dat ook de sportmensen van het Alfacollege werden ingevlogen. 
Zo krijgt onze jeugd van aanstaande professionals training en kunnen onze jeugdtrainers leren. Wie niet groot is moet slim zijn, dat is altijd de kracht van ons kleine maar inventieve verenigingetje geweest. Waar een kleine vereniging groot in kan zijn!


Klik hier voor het nieuwsbericht

Ook de jaarvergadering was weer anders dan anders. Toch was onze jaarvergadering helemaal niet zo vol met rampspoed als je gezien dit jaar zou verwachten. Het gaat eigenlijk best goed met Zunobri! Ja er zijn zorgen en ja we mogen niet verslappen maar financieel gaat het goed, we hebben de organisatie op orde en wat prachtig is, ons bestuur werd deze jaarvergadering weer voltallig met 2 bestuursleden en een nieuwe voorzitter. 
Zo kan Zunobri echt verder!


Klik hier voor het nieuwsbericht

Slotwoord
Ja het was een raar jaar, misschien dat sommigen van u of jou je zorgen hebben gemaakt of zich eenzaam hebben gevoeld. Misschien dat je het even niet hebt zien zitten hoe je je eigen kinderen kon vermaken of hoe je jezelf moest vermaken. Als je terugkijkt zie je ook wat we zo normaal vonden, iets wat we nu extra waarderen. En toch, je ziet het er zijn zoveel lichtpuntjes. 
Zunobri is gemaakt voor mensen en door mensen, iets wat onze oprichter Jelke Nijboer ooit al liet zien.

Wat in 1979 gold, geldt nu nog steeds. 
Vanaf deze plek wensen wij iedereen toch hele fijne kerstdagen en alvast een heel sportief maar vooral gezond 2021!

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram