Afscheid Peter Schutte

Afscheid Peter Schutte

ZUIDHORN – Afgelopen zaterdag 22 augustus was het dan toch zo ver. Zunobri neemt afscheid van Peter Schutte. Peter was al even gestopt maar door de Corona was er nog geen gelegenheid om fatsoenlijk afscheid van Peter te nemen. Nu er een oefenpot met een adhoc team als 2e team moest worden georganiseerd werd good-old Peter Schutte ook benaderd met als gedachte om hem een goed afscheid te geven.

Dat Peter het nog steeds kan bleek wel in de oefenwedstrijd. Coaches Henk en Willem gaven Peter een publiekswissel. 
Peter kwam in de jaren 90 bij de club, zijn broers gingen hem al voor want Cees en Erik speelden in de jaren 90 in het 1e team. Komende uit een gezin waar muziek en turnen in hoog aanzien stond, werd ook Peter geacht eerst het turnen te ontdekken. 
Toch lonkte het korfbal bij hem, als jonge jongen doorliep hij dan ook de meeste jeugdteams waarmee Peter echt een man van de club is en Zunobri ook altijd trouw is gebleven.

 

Soms had hij de pech dat zijn leeftijdsgenoten al langer korfbalden en dan soms in een B1 of A1 uitkwamen maar toch maakte Peter een paar jeugdkampioenschappen mee. Hij ontwikkelde zich dan ook goed, toen Peter steeds wat ouder werd, ging de club zien dat hij geschikt was voor veel meer zaken, hij nam deel in diverse commissies en ook als scheidsrechter kwam Peter uitstekend uit de verf. 

Dat Peter een belangrijke schakel is geworden bleek wel toen hij naast al die nevenzaken ook nog jeugdtrainer werd, hij maakte met zijn jeugdteams goede en minder goede perioden mee maar met een paar teams werd hij ook kampioen. Peter was recht door zee, was altijd fanatiek maar wilde zijn spelers altijd helpen beter te worden. 

Toen hij senior werd, kwam hij in een gearriveerd team met spelers die hun sporen al verdiend hadden gemengd met een jongere talentvolle generatie. Peter maakte dan ook de glorietijd van Zunobri mee, in een promotiewedstrijd tegen KIA wist hij samen met zijn team, te promoveren naar de 3e klas, een mijlpaal in het bestaan van de club. Met dat zelfde team werd hij nog geen jaar later ook in de zaal kampioen onder trainer Ron Berkenbosch en promoveerde daarmee ook in de zaal naar de 3e klas. 
Hij droeg zijn steentje bij als jeugdtrainer en zag dat er vele jeugdleden in provinciale selecties werden opgenomen. 

Maar Peter was ook iemand die de club, zoals gezegd, altijd trouw bleef. Hij maakte bijna alle Zunobri kampen mee, organiseerde ontzettend veel, floot talloze jeugdwedstrijden maar ook midweekwedstrijden en speelde vele minuten in het eerste team. 
Toen in 2010 er een geheel nieuw team werd geformeerd omdat het Zunobri daarvoor niet goed ging, was hij 1 van de eersten die ja zei tegen het nieuwe plan. 
Onder de nieuwe trainer van Drogen werd Peter aanvoerder, inmiddels had hij zich ontwikkeld tot een veel rustiger speler en kon hij met zijn ervaring de sterk verjongde ploeg helpen om beter te worden. 
Ook onder de nieuwe trainer daaropvolgend was Peter een belangrijke pion. Het team werd toen weer sterker doordat voormalige spelers terugkwamen van hun clubs en een mooie periode ontstond. 

Inmiddels is Peter een dertiger en mede door zijn werk en soms ook wat blessures heeft Peter besloten zijn korfbalschoenen aan de wilgen te hangen. 

We zijn Peter dankbaar voor de mooie jaren die hij Zunobri gegeven heeft en voor de vele diensten die hij de club heeft bewezen middels de functies die hij uitvoerde in de afgelopen tientallen jaren. 

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram