Chinees Macau op bezoek bij Zunobri

ZUIDHORN - Eind oktober begin november organiseert K.V. Stadskanaal'74 haar inmiddels redelijk bekende internationale toernooi met de wat minder bekende internationale landen. Zo hebben Griekenland, Zweden, Schotland al meegedaan maar ook enkele Duitse clubs. Dit jaar doet ook Chinees Macau mee. Om hen welkom te heten zal Zunobri 1 op di. 27 oktober een oefenwedstrijd om 19.15 in de Quick Silver S. spelen tegen de gasten uit Azie en hen bovendien welkom heten met een maaltijd. 

PROMOFILM ZUNOBRI - CHINEES MACAU:

Chinees Macau is net als Hong Kong een speciale bestuurlijke regio helemaal in het uiterste zuidelijke puntje van China aan de Zuid-Chinese Zee, die hun eigen economische systeem hebben. Oorspronkelijk was het een Portugese kolonie maar uiteindelijk overgedragen aan China. 
Het korfbal vind vooral plaats via university-korfball, net als het university-basketball in Amerika. Er zijn veel universiteiten in deze regio. Ze staan inmiddels 31e op de wereldranglijst, wisten op één van de laatste toernooien 12 goals te scoren tegen het superieure Nederlandse team. Op het Asia toernooi werden ze derde. 

We heten hen dinsdag 27 oktober van harte welkom (歡迎) in Nederland (荷蘭) en in Zuidhorn (南霍倫) natuurlijk, vanaf 17.30 zal er gezamenlijk gedineerd worden in het clubhuis en vanaf 19.15 zal de oefenwedstrijd aanvangen in de Quick Silver S. te Zuidhorn onder leiding van scheidsrechter Robert Jan Hidding.

Druk hier voor de site van de IKF voor alle teaminformatie van hun laatste wereldtoernooi

teamfotomacau