Artikelen

Zunobri bekert verder en tankt zelfvertrouwen

Afgelopen dinsdagavond speelde De Veenstra-Stroeve/van der Leest formatie haar eerste wedstrijd van dit seizoen voor de AP Buitenbeker. Na 4 nederlagen op rij in de competitie misschien een mogelijkheid om aan het zelfvertrouwen te werken. Met KIA kwam er een bekende tegenstander op bezoek, waarvan in het verleden nooit makkelijk van gewonnen werd.

Met deze keer John Beeftink naast André Woltinge in de basis, stond er in ieder geval de sterkst mogelijke opstelling in het veld. Na een van beide kanten aftastend begin wist Fred Pera als eerste het gat van de korf te vinden en werd er door goed & gevarieerd spel een voorsprong van 10-0 vlak voor de rust behaald. Daarbij opvallend dat er nu door meerdere spelers c.q. speelsters gescoord werd, iets wat in de afgelopen competitiewedstrijden niet lukte. Door 2 kleine inschatting foutjes van Esther werd de achterstand voor Kia verkleind naar 10-2, maar wist Tjeerd de Jong vlak voor rust de ruststand op 11-2 te zetten.

In de pauze benoemde Jantine Ribeiro het goede spel en het geduld dat werd opgebracht in de aanval. Ook het verdedigen was nu beter verzorgd dan in de laatste competitiewedstrijden, weinig tot geen individuele fouten. Zaak was om in de 2e helft vooral door te gaan op de ingeslagen weg. André Woltinge werd in de 2e helft vervangen door Jurgen Tiekstra, die hiermee zijn debuut maakte in de De Veenstra-Stroeve/van der Leest formatie.

Ook in de 2e helft bleven de doelpunten niet uit en ook nu werd er bijna door iedereen gescoord. Alleen Manon Brander stond aan het einde van de wedstrijd zonder doelpunt op de scoringslijst. Maar zij was absoluut wel de leider in de assistklassement van deze avond. Via een 15-4 tussenstand werd de uiteindelijke eindstand van 21-5 bereikt. Daar waar Zunobri 1 het eerste doelpunt van de avond maakte, eindigde Kia de avond met het laatste doelpunt van de wedstrijd.

Op 17 april 2018 volgt de kwartfinale van de A.P. Buitenbeker, waarvan de tegenstander nu nog niet bekend is. Aanstaande zaterdag speelt verder de De Veenstra-Stroeve/van der Leest formatie haar laatste uitwedstrijd van dit jaar op het veld. Dan treden ze aan in Damwald om 15.30 uur tegen WIK’34.

 beeldbeker

Zij steunen ons: