Zunobri pakt zwaarbevochten punten tegen MN en W

HIJUM – Daar is dan alweer de tweede ontmoeting tussen Zunobri 1 en MN en W 1. Ditmaal reist de ploeg uit Zuidhorn af naar Hijum. De vorige wedstrijd werd redelijk makkelijk gewonnen door Zunobri. MN en W 1 zal daarom gebrand zijn om deze keer te laten zien dat dit geen tweede keer gaat gebeuren.

Het is dan ook MN en W die gelijk sterk begint aan de wedstrijd. Zij maken al snel de 1-0 met een vrije bal. Aan de andere kant is het Stefan Steenbergen die de bal van dichtbij erin legt. MN en W blijft hard werken de eerste minuten en weten dan ook uit te lopen naar 3-1. Zij staan scherp te schieten en weten dan ook de 4-2 te maken na een doelpunt van Fred Pera. Thomas Wijtsma weet van ver de 4-3 binnen te gooien.
De spirit zit er goed in bij MN en W en het is even zoeken bij de spelers van Zunobri. Zij weten dan nog wel dichtbij te blijven en het verschil wordt niet groter dan twee doelpunten. Bij een stand van 5-3 is Stefan zijn tegenstander te slim af en maakt zijn doorloopbal af voor de 5-4. 6-4 MN en W. Karlijn Suurd maakt dan ook haar vrije bal af, gevolgd door nog twee doelpunten aan de kant van Zunobri. Thomas en Fred brengen de ploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, 6-7.
De spelers hebben steeds meer grip op de wedstrijd, maar ook MN en W blijft mee scoren. Zij maken de 7-7, als Manon Brander de 7-8 binnen schiet, gevolgd door de 8-8 en de 9-8. Zunobri loopt opnieuw achter en in de slotseconden van de eerste helft is het Simone Veenstra met een belangrijke treffer voor de 9-9. Beide ploegen zoeken de kleedkamers op.

Na rust weet MN en W als eerst de leiding te pakken. Tjeerd de Jong maakt de gelijkmaker en lang blijven beide teams steken op 10-10. Zunobri verzilvert haar kansen niet, maar weet verdedigend de boel wel dicht te houden. Vroeg of laat gaat de bal door de mand. Het is Stefan die de doelpuntendroogte doorbreekt voor de 10-11. Daarna is het Willy de Jong die het veld in is gekomen en de korf weet te vinden. Helaas fluit de scheidsrechter voor verdedigt en blijft het 10-11. Stefan weet dan de 10-12 binnen te schieten en eindelijk gaan beide ploegen weer scoren.
MN en W brengt de spanning terug in de wedstrijd met de 11-12, maar het is Thomas die de voorsprong verdubbeld naar 11-13. Met enkele minuten te gaan blijven de doelpunten opnieuw uit. MN en W weet dan de 12-13 te scoren, maar als Fred zijn doorloopbal af maakt is het klaar. Het verschil is te groot en scheidsrechter J. Bekkema fluit af bij 12-14.
Een zwaarbevochten wedstrijd voor Zunobri 1, maar toch gaan de twee punten meer naar Zuidhorn. Hiermee weten zij ook de tweede plek in de poule veilig te stellen. De volgende wedstrijd is in Leeuwarden, tegen Leeuwarden, 1 juni. Zunobri zal er alles aan doen om het kampioensfeest van Leeuwarden uit te stellen.

Door: Stefan Steenbergen