Het regent doelpunten, Zunobri wint nu wel van MN en W

Het regent doelpunten, Zunobri wint nu wel van MN en W

ZUIDHORN – Op de donderdagavond deze keer, zijn het MN en W 1 en Zunobri 1 die het tegen elkaar opnemen. Met de voorspelde regen en eerdere ontmoetingen tussen beide ploegen weet het team dat er hard gewerkt moet worden om de sterke reeks door te zetten. Momenteel staat Zunobri op de tweede plek, maar zijn er zeker kansen om misschien wel het kampioenschap te pakken.

Twee keer eerder nam het team uit Zuidhorn het op tegen MN en W, beide keren bleven punten uit, beide keren is het Zunobri niet gelukt om een voorsprong te pakken tegen de ploeg uit Hijum. Tjeerd de Jong brengt daar gelijk verandering in door een strafworp te benutten. Snel daarna schiet Thomas Wijtsma de 2-0 binnen. MN en W scoort dan ook een strafworp, als Fred Pera aan de andere kant de 3-1 van dichtbij erin legt. Een snelle start om de voorsprong te pakken die dan toch al snel teniet wordt gedaan door MN en W, 3-3.
Ondanks de weersomstandigheden staat er veel publiek langs de lijn. Te juichen na de 4-3 van Fred, Stefan Steenbergen gooit handig de bal binnen voor de 5-3 en Janneke van Hielkema breidt de voorsprong uit naar 6-3. MN en W verkleint hem tot 6-4. Simone Veenstra schiet dan het verschil naar drie. MN en W met de 7-5, 7-6, steeds weten ze het verschil klein te houden.
Steeds weet Zunobri MN en W voor te blijven door heel simpel gezegd de kansen af te maken. Iets wat in de eerdere wedstrijden tegen MN en W niet lukte. Janneke en Simone scoren beide en breiden de voorsprong weer uit naar drie doelpunten. Richting het einde van de eerste helft scoren beide ploegen om en om. MN en W de 9-7, Tjeerd de 10-7, 10-8, Sharon van der Leest van afstand voor de 11-8.

Het zijn de spelers van Zunobri die het eerste terug zijn op het veld voor de tweede helft. Klaar om de voorsprong te behouden en de punten in Zuidhorn te houden. Maar het is MN en W met twee rake doelpunten om de stand te verkleinen tot 11-10. Gelukkig weten Thomas en Fred met een antwoord te komen. MN en W scoort dan nog een keer gevolgd door nog een doelpunt van Thomas en een strafworp van Tjeerd. Zo weet Zunobri MN en W van zich af te schudden bij een stand van 15-12. Zeker als Zunobri door blijft scoren. Sharon maakt de 16-12, Thomas de 17-12.
Inmiddels zijn junioren Roos Henstra en Yoram Birza ook het veld in gekomen. Yoram weet de korf te vinden voor de 18-12. Dan weet MN en W iets terug te doen, maar de achterstand is te groot. Zij komen tot 18-14, als Simone de 19-14 binnen schiet. Gevolgd door het eindsignaal van scheidsrechter L. Hut.  
In een natgeregend tenue wordt het publiek bedankt. De punten blijven in Zuidhorn. De tweede plek lijkt een zekerheid te worden nu Zunobri heeft laten zien dat zij zowel NQL als MN en W kan verslaan. Zaterdag 25 mei reist de ploeg af naar Hijum voor de uitwedstrijd tegen MN en W. Op reis naar nog twee punten.

Door: Stefan Steenbergen

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram