Mooi Neon party korfbalkamp met veel plezier

Mooi Neon party korfbalkamp met veel plezier

ANNEN – De meivakantie is begonnen, dus dat betekent het jaarlijkse Zunobri Korfbalkamp. Dit jaar gaat de reis naar Annen. Net buiten het dorp, tussen de weilanden is Breeland Recreatie gelegen. Maar eerst naar ‘t Nije Hemelriek voor het Beach korfbal toernooi.

Onder leiding van Christiaan Schaafsma maken alle teams zich klaar om aan de poulefase te beginnen. Zoals altijd is het flink zwoegen in het zand en met de temperaturen die zijn opgelopen is het een slijtage strijd tussen de teams. Uiteindelijk weten de ‘Glowing Gangsters’ als beste uit de bus te komen. Het team bestaande uit Demian, Simone, Roos en Stefan toont geen genade en maakt gehakt van alle andere teams.

Ondertussen wordt de accommodatie gereed gemaakt voor iedereen. De kamerindeling is bekend en het beste bed wordt snel uitgekozen. De kampleiding kan even uitrusten in het zonnetje tot de volgende activiteit op de planning staat.

Het thema van dit jaar is ‘Neon Party’ en om ervoor te zorgen dat iedereen een outfit heeft, moest een wit T-shirt meegenomen worden. In de buitenlucht werd met neon-gekleurde verf de mooiste creaties gemaakt. Van een eigen wedstrijdshirt tot een shirt vol met handafdrukken. Gelukkig spoelde de verf makkelijk van de handen onder de kraan, want voor het avondeten staan nacho’s en wraps op het menu.

Na het succes van het voorgaande jaar kan iedereen weer hun eigen wrap samenstellen met gehakt, sla, saus en tortilla chips.

Even uitbuiken voor de rest van het programma. De E- en F-jeugd beginnen al vroeg op de boerderij met het avondspel. Zij moesten met opdrachten munten verdienen die de rest van de groep later op de avond konden gebruiken voor het bosspel. Samen hebben zij een flink startbudget bij elkaar weten te sparen.

Bij zonsondergang is het aan de D-, C- en A-jeugd om aan het bosspel te beginnen. Wandelend door het ‘Duunsche Landen’ moeten de verschillende teams zoveel mogelijk gebieden te veroveren. Door het uitvoeren van opdrachten, als een boom knuffelen of een schaap nadoen, konden zij de winst binnen halen. Tijdens het spel werd al snel duidelijk dat de C-jeugd nogal bang is in het donker. Schreeuwend liepen zij door het gebied. Op een gegeven moment werden de boeren wakker gemaakt door het geschreeuw van de jongens. Er zou iets in het water zitten dat naar hen toe kwam zwemmen. Uiteindelijk was het Team Rood dat de meeste gebieden bezit. Team Captains Roos, Annet en Zahra wisten in de laatste minuten een inhaalslag te maken. Samen met Nora, Anna, Femma en de later aangesloten Syra, Tess en Lieke kregen zij een applaus de volgende ochtend.

Een bepaalde groep zat slapend aan het ontbijt. De C’ers, achterna gezeten door het monster in de sloot konden niet slapen. Het zou pas 5 uur in de nacht zijn, voordat zij een oog dicht durfden te doen.

Tijd om wakker te worden was er niet. De ochtendactiviteit staat op het punt van beginnen. In het bos werd iedereen opgesplitst in twee grote groepen voor het ‘Smokkelspel’. Verstopt in het bos zitten de gebruikers en de dealers moeten, zonder gesnapt te worden door de politiet, de drugs afleveren. Geen zorgen, het zijn geen echte drugs. Meel is een goede vervanger.

Snel lunchen en naar buiten. Breeland Recreatie organiseert meerdere activiteiten in de omgeving. Zo hebben zij een lange tocht door de weilanden en over het water, ‘Kleintje Survival’. Wandelen in de zon, door de weilanden, sloten oversteken met wiebelende touwbruggen en tussendoor een kano tocht over de Oostermoerse Vaart.  

Terug bij de boerderij was er tijd voor het repeteren van de stukjes voor de bonteavond. Ondertussen werd de barbecue aangestoken en met het heerlijke weer kon iedereen in de buitenlucht genieten van de hamburgers, worsten, frikadellen en een salade voor de liefhebbers.

 

Dan het moment waar iedereen op heeft zitten wachten, de bonte avond. Iedereen zit klaar met hun mooiste outfit als twee verdwaalde feestgangers binnen komen lopen. Zij zijn net op tijd voor de Neon Party. De avond wordt geopend met Daba Die Daba Daa, er wordt nog pim pam pet gespeeld, een korte quiz, het koptelefoon spel van Ik Hou Van Holland, een spel waarbij zo snel mogelijk voorwerpen gepakt moesten worden. Van alles wat en voor je het wist begaven de meesten zich naar het kampvuur. Snel nog een aantal marshmallows in het vuur houden voor de eersten al hun bed in doken.

De laatste ochtend alweer. Iedereen zat rustig aan het ontbijt, hopend op een makkelijke schoonmaaktaak. Als een geoliede machine ging Zunobri door de boerderij heen en in recordtijd waren de tassen ingepakt, wc’s en toiletten schoon en de kamers opgeruimd. De eerste auto’s zijn gearriveerd en de club is weer onderweg naar huis.

Door: Stefan Steenbergen

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram