NKC maakt Zunobri een kwartier moeilijk

MARUM – Dan is daar de eerste ontmoeting tussen Zunobri en NKC in de zaal. Op het veld zijn beide ploegen elkaar voor het eerst tegengekomen. Ondanks dat Zunobri genoeg kansen had, bleef de eindstand steken op een 14-14 gelijkspel. Het team kijkt al lange tijd uit naar deze wedstrijd om te laten zien dat Zunobri toch echt de betere ploeg is.

Na twee snelle tegendoelpunten krabben de spelers zich even achter de oren. Zo gemakkelijk wordt de winst niet binnengesleept. Yoram Birza is in de basis begonnen en bewijst zich meteen als een waardevolle speler voor het eerste van Zunobri. Hij maakt van dichtbij de 2-1, gevolgd door de 2-2 van Sharon van der Leest. We zijn al tien minuten in de wedstrijd, de doelpuntenmachine doet er nog altijd lang over om op te starten.

Aan de andere kant weet NKC van ver de leiding terug te pakken. Tjeerd de Jong benut een strafworp voor de 3-3. Dan is het opnieuw Yoram die weet te scoren en zijn ploeg voor het eerst op voorsprong zet. NKC maakt de gelijkmaker, 4-4 op het scorebord in Marum. Beide ploegen gaan gelijk op in de beginfase.

Dan weet Zunobri een hogere versnelling te vinden om met een voorsprong de rust in te gaan. Janneke van Hielkema scoort twee keer. Simone Veenstra weet ook twee keer te scoren. De voorsprong wordt gepakt en direct uitgebreid naar 4-8. NKC heeft geen antwoord als Janneke nogmaals scoort en de 4-9 op haar naam schrijft. Dan krijgt NKC een strafworp cadeau en maken zij er 5-9 van. Nog enkele minuten voor de eerste helft en Sharon en Simone breiden de stand uit tot een comfortabele voorsprong, 5-11.

In de rust zijn de pijlen al gericht op de volgende tegenstander. EKC 2000 komt op bezoek in Zuidhorn. De directe concurrent en momenteel koploper in de poule. Tegen EKC kunnen de spelers het zich niet veroorloven om pas na een kwartier goed in de wedstrijd te zitten. Vanaf de eerste minuut moet de focus 100% zijn.

De tweede helft begint. NKC weet de stand naar 7-11 te brengen. Yoram maakt zijn derde van de wedstrijd, 7-12. NKC opnieuw, 8-12. Janneke weer voor de 8-13. De doelpunten stromen niet meer binnen voor Zunobri. NKC probeert er alles aan te doen om terug de wedstrijd in te komen. Zij maken de 9-13. Karlijn Suurd komt dan het veld in, met ogenschijnlijk één doel, scoren. Haar eerste kans van de wedstrijd valt erin, haar tweede valt erin, zij brengt het verschil terug naar zes.

Even zakt de verdediging in van Zunobri. NKC kan ineens terugkomen tot een verschil van drie, maar dan is het opnieuw Karlijn die de korf weet te vinden voor de 12-16. NKC maakt dan de 13-16, maar de tijd tikt door en Zunobri scoort opnieuw. Thomas Wijtsma maakt zijn doorlopbal sierlijk af voor de 13-17. Simone nog een keer voor de 13-18. NKC lijkt al verslagen te zijn met nog enkele minuten. De 14-18 valt dan nog binnen. Manon Brander weet dan ook nog te scoren voor de 14-19. Thomas maakt het af met de 14-20.

Opnieuw is een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap. Ook tegen NKC heeft Zunobri laten zien dat zij met meer discipline, meer kunnen scoren. Discipline is inmiddels binnen het team gedoopt tot het toverwoord dit seizoen. De grootste opgave moet nog komen. Zaterdag mag Zunobri zich klaarmaken voor koploper EKC.

Door: Stefan Steenbergen