Zunobri speelt gelijk in topper met 2 gezichten

ZUIDHORN – Na acht wedstrijden is het gat met koploper EKC 2000 slechts twee punten. Ook Noordenveld doet nog volop mee en staat met een wedstrijd meer op 13 punten. Drie ploegen die gewaagd zijn aan elkaar. Geen van de drie kan het zich veroorloven om in de laatste fase van het seizoen punten te morsen.

De eerste ontmoeting tussen EKC en Zunobri liep niet goed af voor de ploeg uit Zuidhorn. Er was geen antwoord op de scherp schietende mannen van EKC en zelf liepen zij ver achter met scoren. Inmiddels is de ploeg scorend beter gaan presteren, zitten zij in een goede flow en zijn zij nog altijd ongeslagen voor eigen publiek.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Matthijs Slager vliegen de spelers van Zunobri over het veld en zet Stefan direct een stempel op de wedstrijd door zijn tegenstander te slim af te zijn achter de korf. Fred weet in de volgende aanval gelijk de 2-0 door de korf te knallen. Vakwissel. Overtreding op Tjeerd en Janneke mag gaan staan voor de vrije bal. 3-0. Nog maar enkele minuten in de wedstrijd en het is duidelijk dat Zunobri staat te spelen voor niks minder dan de winst. Thomas weet na een doorloopbal dan ook nog de 4-0 binnen te leggen en dan is het eindelijk EKC die van de nul af komt. Van afstand schieten zij de 4-1 binnen en benutten zij ook nog een strafworp voor de 4-2. Even later maken zij de 4-3 en de bliksemstart is bijna teniet gedaan.

De spanning is weer terug in de wedstrijd. Beide ploegen zijn zeer gewaagd aan elkaar en er is nog een lange weg te gaan tot het eind. Thomas weet nogmaals een doorloopbal erin te leggen, gevolgd door nog een strafworp voor EKC, 5-4. Zelf staan de spelers van Zunobri goed te korfballen, maar helpen zij EKC terug de wedstrijd in met deze strafworpen. Zonde. Dan moet er nog maar een tandje bij gezet worden.

Stefan maakt een begin en schiet de 6-4 binnen. Thomas kan dan ook van ver aanleggen en schrijft de 7-4 op zijn naam en het is Tjeerd die van dichtbij de 8-4 binnen gooit. Het verschil is weer terug naar vier, maar iedereen weet dat EKC kwaliteit genoeg heeft om deze achterstand om te kunnen buigen. Richting het einde van de eerste helft weet Zunobri niet meer te scoren en kan EKC langszij komen voor een 8-7 rust stand.

In de kleedkamer geeft Willem de laatste aanwijzingen om deze wedstrijd over de streep te trekken. Helaas is het EKC die verder gaat waar het gebleven is. Het staat al 8-11 als Thomas zijn vierde van de wedstrijd maakt, 9-11. Het is nu Zunobri die een achterstand weg moet werken. Stefan schiet de 10-11 binnen, maar EKC scoort nog twee, 10-13. Thomas benut een strafworp voor zijn vijfde van de wedstrijd, maar EKC antwoord gelijk met een tegendoelpunt. Sharon is goed voor de 12-14 en opnieuw EKC voor de 12-15. Op deze manier weet Zunobri maar niet dichterbij te komen. De tijd dringt. Inmiddels zijn Rolf Pera en Karlijn Suurd ook het veld in gekomen om een frisse energie in het vak te brengen.

Janneke maakt dan van dichtbij de 13-15. Fred weet de 14-15 binnen te schieten. De spanning is om te snijden. De beleving zit er goed in bij de spelers en het publiek. Als EKC nogmaals een strafworp mee krijgt om de stand uit te breiden naar 14-16. Karlijn maak dan de 15-16. EKC de 15-17. Nog een paar minuten op het bord. Alles wordt gegeven om te scoren. Sharon besluit dan om te schieten en knalt de 16-17 binnen, ook nog eens de 17-17 met een minuut te gaan. Dan is daar het eindsignaal.

Na 60 minuten hard, maar eerlijk, vechten gaan beide ploegen naar huis met een punt. Het gat is nog altijd twee punten met EKC, Zunobri blijft ongeslagen in eigen huis en voor de laatste drie wedstrijden heeft Zunobri een relatief makkelijker schema te gaan. NKC komt vrijdag 23 februari op bezoek en de laatste twee wedstrijden zijn uit bij KVW en Stadskanaal. EKC moet het nog opnemen tegen NKC, Noordenveld en Vitesse. Alles is nog mogelijk, maar Zunobri heeft het niet in eigen hand.

Door: Stefan Steenbergen