Ineens grote maar terechte overwinning voor Zunobri

ZUIDHORN – WIK ’34 is de tegenstander op de zonnige zaterdag in Zuidhorn. Altijd lastig. In de afgelopen jaren is het vaak WIK die met de punten naar huis gaat. De uitwedstrijd werd ook ruim verloren met 26-8. Een score die meer thuishoort bij de resultaten van het afgelopen zaalseizoen. Met de prima resultaten tegen MN en W, Stadskanaal en Veenwouden, zijn de spelers gebrand ook tegen WIK een goed resultaat neer te zetten.

Met een dikke laag zonnebrand op alle spelers maakt coach Willem Pera duidelijk dat hij vandaag wil winnen. WIK heeft een aantal wisselvallige wedstrijden achter de rug. Nipt gewonnen van Wêz Warber en Fluch, dan weer ruim gewonnen van Lemmer en verloren van Veenwouden. Daar gaat Zunobri nog een schepje bovenop doen. Scheidsrechter W. Kootstra fluit voor het begin.
De eerste minuten zit de scherpte er nog niet in. Al snel kijkt de ploeg naar een 0-2 achterstand. Twee makkelijke doelpunten weggegeven. Karlijn Suurd scoort dan haar eerste van afstand. WIK antwoord met de 1-3. Fred Pera brengt de stand tot 2-3.
Op dat moment lijkt er een knop om te gaan bij Zunobri. Alles valt samen. Het enthousiasme, geloof, inzet en de kansen. De achterstand wordt in de kortste keren omgedraaid tot een voorsprong. Tjeerd de Jong, Stefan Steenbergen en wederom Karlijn scoren van afstand voor een stand van 5-3. WIK lijkt het vertrouwen kwijt te zijn, waar Zunobri die juist gevonden heeft.
Zij doen nog iets terug voor de 5-4. Simone Veenstra brengt de stand tot 6-4. WIK voor de 6-5. Dan begint het toch echt te lopen bij Zunobri. Al snel wordt de voorsprong uitgebreid. Karlijn scoort alweer haar derde doelpunt. Fred en Tjeerd weten de korf opnieuw te vinden. Manon Brander benut een strafworp. WIK mag ook een keer scoren voor de 10-6. Sharon van der Leest scoort een doorloopbal en Fred gooit de 12-6 erin. Bij elk doelpunt wordt er steeds luider en luider gejuicht.

Zowaar staat er een ruststand van 12-6 op het scorebord. In het voordeel van Zunobri. De wedstrijd is pas op de helft. WIK heeft zeker nog een kans om de tweede helft met iets nieuws te komen. Hun achterstand is weliswaar zes doelpunten. Zunobri kan het zich niet veroorloven om de rem erop te zetten. Het begin van de tweede helft zal bepalend zijn voor de rest van de wedstrijd.
Karlijn! Tweemaal. 14-6. Haar vijfde alweer. Zij is niet te stoppen vandaag. Fred maakt zijn vierde voor de 15-7. WIK weet de achterstand te verkleinen tot zes doelpunten, als Sharon haar tweede en derde scoort. Manon maakt de 18-9. WIK de 19-10.
Met een voorsprong van maar liefst acht doelpunten brengt Willem drie nieuwe spelers in het veld. Rolf Pera, Alie Pera en Yoram Birza mogen ook hun graantje meepikken. Gelijk raak. Alie en Yoram weten allebei al snel te scoren voor de 20-10. Het gejuich is niet te stoppen.
Het laatste deel van de tweede helft begint de vermoeidheid zichtbaar te worden. Het warme weer, de grote voorsprong en de strijdlust van de spelers. Zij kunnen het zich nu wel veroorloven om een kleine stap terug te doen. Karlijn denkt daar anders over en weet tot een totaal van zeven doelpunten te komen. Manon weet er drie van te maken voor een eindstand van 23-15.
Het heeft even geduurd, maar Zunobri weet eindelijk weer te winnen. Tegen MN en W en Veenwouden waren zij dichtbij. Uitgerekend tegen WIK is het wel gelukt en met een ruime score. Een wedstrijd om trost op te zijn, om niet te vergeten, om op te bouwen richting de laatste wedstrijd van het seizoen 2022-2023. De ploeg gaat op bezoek bij Lemmer op de donderdagavond.

Door: Stefan Steenbergen