Zunobri sluit het seizoen mooi af

LEMMER – De laatste speelronde van het seizoen 2022-2023. Tegen Lemmer, op de donderdagavond. Beide ploegen spelen nog om de zesde plek in de poule. Met een gelukje weet Zunobri op doelsaldo de vijfde plek nog over te nemen van Veenwouden. De eerste wedstrijd tussen Zunobri en Lemmer eindigde in 10-6. Daarnaast is de ploeg in goede vorm na de overtuigende overwinning tegen WIK ’34.

Het plan is om met dezelfde instelling als tegen WIK te beginnen. Bovenal, heb plezier. De laatste wedstrijd van het jaar. Eindigen met een overwinning is uiteraard gewenst. Met twee snelle doelpunten van Sharon van der Leest en Simone Veenstra is Zunobri goed op weg. Het vertrouwen straalt er meteen van af, maar ook een stukje gemak. Lemmer kan daardoor toeslaan en brengt de stand op gelijke hoogte. Tjeerd de Jong brengt Zunobri weer op voorsprong en aan de andere kant blijft Lemmer in de wedstrijd.

Zo gemakkelijk weet Zunobri niet los te komen van Lemmer. Ondanks de vele onderscheppingen van Peter Schutte. Het riedeltje, kansen moet je wel afmaken, is weer terug bij de spelers. Stefan Steenbergen heeft daar geen zin in en scoort de 3-4 en even later weet Peter van dichtbij de voorsprong te verdubbelen.

Richting het einde van de eerste helft scoren beide ploegen om en om. Lemmer de 4-5. Fred Pera weet als een basketballer te scoren met één hand. Lemmer de 5-6 en Karlijn Suurd maakt de 5-7.

In de rust hoeft er niet veel gezegd te worden. Vanaf de eerste minuten is Zunobri de betere ploeg. Nu nog werken aan het scoren, zodat er in de tweede helft vrijuit door gewisseld kan worden.

Wederom opent Zunobri de score. Fred brengt de ploeg op een comfortabele voorsprong van drie doelpunten. Totdat Lemmer uit het niets twee doelpunten weet te maken. De stand is 7-8. Dat kan je geen comfortabele voorsprong meer noemen.

Zunobri moet gas geven. Daar is dan de eerste van Janneke van Hielkema. Simone maakt haar tweede en derde van de wedstrijd. Karlijn maakt haar tweede en daarmee komt de stand op 7-12. Ruimte genoeg. Daarmee is het ook wel gedaan voor de ploeg. De concentratie begint te dalen. Lemmer krijgt te veel kansen cadeau, maar weten ze niet af te maken. Zij weten terug te komen tot 9-12 als Fred een strafworp versiert en scoort. Lemmer mag de wedstrijd eindigen met nog twee doelpunten voor een eindstand van 11-13.

De zesde plek in de poule is nu zeker. Tijdens het schrijven van het verslag is de uitslag tussen Veenwouden en Pallas ook bekend. Het blijft bij de zesde plek. Toch mogen de spelers spreken over een goed seizoen. Waar het zaalseizoen loodzwaar was, andere doelstellingen, zonder overwinning. Was het veldseizoen een ander verhaal. Het eerste deel ging het om samen groeien met een nieuwe samenstelling. Het tweede deel kon de ploeg laten zien wat het waard was. Beloond met twee overwinningen. Daarmee komt er een eind aan het korfbalseizoen. De ogen zijn nu gericht op het tentenkamp en mixtoernooi op 1 juli a.s.