Geen vierde klasse meer, hervorming competitie zaal

Geen vierde klasse meer, hervorming competitie zaal

ZUIDHORN – De KNKV heeft een brief gestuurd aan alle verenigingen waarin het aangeeft de zaalcompetitie drastische te hervormen, de drastische hervorming heeft voor Zunobri 1 tot gevolg dat het volgend seizoen automatisch 3e klasse speelt. Dit geldt alleen voor het wedstrijdkorfbal, in ons geval dus alleen Zunobri 1.

De KNKV schrijft: 

Met ingang van het zaalseizoen 2022/2023 voegt het KNKV de derde en vierde klasse samen. Hierdoor zal de competitie-indeling beter in balans zijn en kunnen de meeste teams dichter bij huis hun wedstrijden spelen.

Daarnaast introduceert het KNKV een nieuwe klasse tussen de Korfbal League en de twee Hoofdklassen. Daarmee wordt voor verenigingen de doorstroming naar de top geleidelijker en duurzamer en wordt de spanning en kwaliteit van de topcompetities verhoogd. In de nieuwe situatie bestaat de Korfbal League uit tien teams, de tussenklasse uit tien teams, en beide Hoofdklassen uit acht teams. De eerste klasse gaat van zes poules naar acht poules en ook de tweede klasse gaat uit acht poules bestaan.

De promotie/degradatieregeling voor het huidige zaalseizoen staat hier

Oorspronkelijk was het idee dat in de huidige kleine pouletjes, de 2 nummers 1, twee promotiewedstrijden zouden spelen, maar voor de 4e klas is dat nu natuurlijk vervallen. 

Lees het hele KNKV bericht hier.

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram