Zunobri D1 gaat volgende keer toverdrankje stelen

De corona-maatregelen zijn versoepeld en dus mogen eindelijk de jongens en meiden van D1 weer een wedstrijd spelen. Zelfs publiek is welkom, dus ze worden fanatiek aangemoedigd!

Tessa, Nica, Charlotte, Syra, Luuk, Daan en Eva zijn door coach Hilly opgesteld voor de eerste helft en Tess uit C1 springt bij.  Om iets na 13u geeft Manon als scheids het startsignaal voor de wedstrijd. Binnen luttele seconden zet Syra Zunobri op een voorsprong (1-0) met een prachtig schot. Wat een heerlijke start! De verwachtingen zinderen door de sporthal, want de laatste keer dat we deze tegenstander troffen werd het 1-22… we hebben dus nog een appeltje met ze te schillen. De eerste strafworp voor de tegenstander wordt onderhands genomen en mist doel. Wanneer HND3 de gelijkmaker in de korf laat vallen, is Daan er al snel om onze voorsprong op sublieme wijze terug te pakken (2-1). De laatste 10 minuten van de eerste helft worden Nica en Eva gewisseld voor Rifka en Lara, die ook vanuit C1 bereid waren mee te spelen vandaag. De meiden van HND3 laten prachtig spel zien en zijn niet van plan op achterstand de rust in te gaan. Ze passen de bal strak en in hoog tempo rond. 4 maal weten ze de bal succesvol door de korf te laten gaan (2-5), maar net voor rust verkleinen wij hun voorsprong nog fijn even naar 3-5.

Na de rust komen Nica en Eva terug op het veld voor Luuk en Tess. Het is ons een raadsel wat het HND3 team in de pauze van hun fanatieke coach te drinken heeft gehad… wij vermoeden iets uit de ketel van Panoramix, want de dames gaan los. Het ene punt na de andere valt. En we vermoeden dat ze stiekem een plasticje over de korf hebben gespannen waarin wij moeten scoren, want alle dappere pogingen ten spijt, de bal wil maar niet door de korf heen. En dat terwijl we echt nog wel wat kansen weten te creëren. We verdedigen ons het apezuur, krijgen er nog een strafworp voor tegen omdat we niet tússen korf en speler stonden, maar verdedigden door onze handen nog snel vanaf zij ervoor te gooien… Tess komt weer in het spel en maakt het spannend. Ze schiet wel 4 keer achter elkaar nét niet raak. Oe’s en Ah’s klinken vanaf de tribune. Als we bij 3-17 willen gaan controleren of de korf écht niet gesaboteerd is, maakt Tess tot ons aller trots de 4-17 in de één na laatste minuut.  In een allerlaatste poging om verdere schade te beperken, maken we in de laatste minuut nog een overtreding. Alle tegenstanders zijn dames, maar nét deze dame had geen geel hesje aan en moest dus niét doorgaan voor jongen….en díe dame mocht door onze jongens dus níet verdedigd worden… We krijgen een strafworp tegen, die Kirsten van HND3 dankbaar in schiet. De klok stopt bij een stand van 4-18. Een mooi resultaat vergeleken met de vorige keer. De volgende keer dat we ze treffen, gaan we dat toverdrankje uit hun kleedkamer pikken en ze een koekje van eigen deeg geven, let maar es op!

Door: Sonja Doornbos-Posthumus