Zunobri 1 schudt Wez Warber en Fluch 1 in tweede helft van zich af

Zunobri 1 schudt Wez Warber en Fluch 1 in tweede helft van zich af

In alweer de vierde competitieronde mocht Zunobri 1 in een uitwedstrijd op bezoek in Goutum. Hier stond de wedstrijd tegen Wez Warber en Fluch 1 op het programma. 

Het was alweer een flink aantal jaren geleden dat de beide ploegen in de competitie tegenover elkaar stonden. Voor Zunobri waren er niet zoveel aanknopingspunten, maar vooraf was al wel duidelijk dat de ploeg van trainers Willem Pera en Henk Nieuwenhuis een goede kans op de overwinning had. 

Op het veld was duidelijk dat de regen van de afgelopen week flinke invloed had op de staat van het speelveld. Hierdoor was het lastig om snel en soepel aan te vallen. Vele glibber en glijpartijen zorgden niet voor een bijster hoog niveau in de eerste helft.
De openingsgoal werd door Wez Warber en Fluch gemaakt vanuit een strafworp. Alie Pera tekende niet veel later aan voor de eerste treffer voor de formatie uit Zuidhorn. 

Gedurende de eerste helft kwam Zunobri maar moeilijk tot scoren, en bleef het tempo in de aanvallen laag. Ondanks het lage tempo wist Zunobri de wedstrijd toch te kantelen in het eigen voordeel en met doelpunten van Tjeerd de Jong, Yoon-ie Luining en Thomas Wijtsma kwam Zunobri op een 5-6 voorsprong.
Voor de rust wisten de blauw-witten de voorsprong iets uit te bouwen, de 6-9 van Stefan Steenbergen was de ruststand. 

In de tweede helft wist Zunobri het gat te vergroten naar vier punten, door een treffer van Fred Pera. Op dit punt lukte het de Esha-part of BMI group ploeg niet om de gastheren definitief van zich af te schudden. De tegenstander kon terugkomen tot 10-12. Hierna rechte Zunobri de rug, en met doelpunten van Janneke van Hielkema en Karlijn Suurd liep Zunbori weer wat uit.

Het slotakkoord van de wedstrijd was helemaal voor Zunobri, want de laatste vier treffers konden allemaal in Zuidhorner voordeel op het scorebord worden bijgeschreven. De eindstand werd uiteindelijk 15-24.

Een fijne overwinning voor Zunobri, dat nu de vierde plek in poule 4A bezet. 

Aankomende dinsdag moet Zunobri alweer aan de bak, want in de beker treft het ZKC ‘19 2 uit Zuidwolde. De wedstrijd start om 20.00 op het sportpark aan het Van Starkenborgkanaal. 

Door: Fred Pera

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram