Van onze kersverse voorzitter: Even voorstellen Henk Nieuwenhuis

Van onze kersverse voorzitter: Even voorstellen Henk Nieuwenhuis

In onderstaand stukje stelt onze kersverse voorzitter, gekozen op de JAV van 19 november 2020, zich voor: 

Lees hier het stukje van De Streekkrant over Henk

Even voorstellen,

Ik ben Henk Nieuwenhuis, 41 jaar en woonachtig in Zuidhorn. Hier woon ik samen met Hilly en onze beide kinderen, Daan (8) en Maud (6).

Ik ben opgegroeid in een klein Fries dorp tussen Leeuwarden en Drachten, Garyp. Hier heb ik het korfballen geleerd bij de plaatselijke korfbalvereniging V&V. Alle jeugdteams heb ik hier doorlopen, ik zat in een leuk team dat jarenlang met elkaar speelde met als hoogtepunt het kampioenschap in de hoofdklasse van de B´s. Dit waren mooie jaren, zowel binnen als buiten de lijnen deden we veel dingen samen. Later in de selectie heb ik het geluk gehad om met goede trainers te mogen samenwerken. Jan Jouke Flokstra, Henk Jan Mulder en Mike Vlietstra hebben mij veel over het korfbalspelletje geleerd.

Tijdens mijn studie ben ik in Groningen terecht gekomen en ben daar gaan spelen voor ROG. Hier heb ik jaren in de selectie gespeeld en heb hier ook een enorm leuke tijd gehad. Inmiddels zijn de jaren gaan tellen en ben ik niet meer zo actief als korfballer. Nu gun ik mijn kinderen ook zo´n mooie korfbaljeugd zoals ik die heb gehad.

Toen wij in 2015 vanuit de stad in Briltil kwamen wonen ben ik op diverse manieren al betrokken geweest bij Zunobri. En nu mag ik mij vanaf november 2020 de nieuwe voorzitter noemen van Zunobri.  Zunobri heb ik leren kennen als een warme club, met betrokken leden en waar iedereen zich thuis en welkom voelt. Dit is een mooie basis voor de toekomst. Maar er is ook werk aan de winkel binnen de vereniging en dat wil ik graag oppakken.

We moeten als Zunobri zorgen dat we wat meer vet op de botten krijgen, niet zozeer in financiële zin maar met het aantal leden. Nu zijn we binnen de club teveel afhankelijk van een aantal mensen die heel veel doen. Dit maakt ons kwetsbaar en daar moeten we mee aan de slag. In de organisatie structuur zullen wat wijzigingen plaatsvinden om dit te ondervangen en wat efficiënter te zijn als bestuur.

Ik hoop dat we op korte termijn weer wedstrijden mogen gaan spelen, dit is toch het leukste wat er is? Het plezier van het spelletje, die ene mooie bal en dat doelpunt.

Voor vragen, tips en suggesties mogen jullie mij altijd benaderen. Het is teamwork, we moeten het met z´n allen doen! Hopelijk tot snel langs de lijnen van het korfbalveld.

Een sportieve groet,

Henk Nieuwenhuis

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram