Zunobri D1 weert zich uitstekend tegen topfavoriet

Op zaterdag 3 oktober ging het door Land schoenmode gesponsorde D1 team van Zunobri op weg voor de uitwedstrijd tegen Argo uit Winsum. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden gezien de uitslag van de eerste wedstrijd thuis. (25-3 verlies). Het doel was dan ook de schade beperkt te houden om van daaruit een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Maar ondanks het goede voornemen was het toch Argo dat goed uit de startblokken kwam en al snel een 5-0 voorsprong had opgebouwd. Het was Demian die op aangeven van Rifka uiteindelijk met een mooi afstandsschot het eerste punt voor Zunobri scoorde. Nadat ook Argo nog 1x scoorde werd het 1 e kwart afgesloten met 6-1. Het 2 e kwart ging het een stuk beter en kwamen er kansen voor Kevin en Kim W. Helaas werd er niet gescoord door Zunobri en was het vizier nog steeds op scherp bij de tegenstander. De ruststand
werd 13-1.
Tijd voor een andere tactiek dacht coach Roseanne en daarmee werd de tweede helft (3 e kwart) begonnen. Argo had duidelijk moeite met de wijziging en het was Merle die op aangeven van Kim B de 2 e voor Zunobri maakte. Nadat Kevin op aangeven van Tess opnieuw een kans had maar helaas niet scoorde was het opnieuw Merle, die na een mooie pass van Lara de 3 e treffer maakte. Argo scoorde zelf slechts 1x waardoor het na het derde kwart 14-3 stond. Dit resultaat gaf de toppers van Zunobri moed en vol enthousiasme begonnen ze aan het 4 e en laatste kwart. De tegenstander werd opnieuw onder druk gezet en door goed verdedigend werk van Zunobri kwam de tegenstander niet meer door de defensie. Nadat Zunobri de bal wist te onderscheppen en Stan de bal snel doorspeelde naar het aanvalsvak, was het Demian die met zijn 2 e treffer de stand op 14-4 bracht. In de laatste minuut  wist ook Chiara nog 1x te scoren en werd, nadat ook Argo nog 1x scoorde de eindstand van 15-5 bereikt.
Met dit resultaat mocht Argo zich kampioen noemen. Maar ook bij Zunobri was het feestje aanwezig, want niet alleen is er een beter resultaat behaald als de vorige keer, maar is uiteindelijk de 2 e helft gewonnen met 4-2. Een mooie opsteker voor volgende week als de laatste wedstrijd wordt gespeeld thuis tegen Ritola uit Zuidlaren.

Door: Harald Steenhuis