Sterk Zunobri D1 naar mooie winst

Met alleen maar meiden werd zaterdag door het door Schoenmode Land gesponsorde team afgereisd naar Drachtstercompagnie. Damian en Alberto waren verhinderd en daarom ging Chiara als gastspeler mee. Aangekomen in de kleine sporthal was de tegenstander al druk aan het inspelen. Reden voor de dames om eens goed te kijken wat de tegenstander voor hen in petto had. Na zelf even ingespeeld te hebben, startte Yoon-Ie met Tess, Lara, Merle en Kim aan de eerste helft. Coach Loes moest zich namelijk helaas ter elfde ure ziek afmelden.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal zagen de meegereisde supporters twee fanatieke en enthousiaste teams. De aanvallen volgden elkaar in rap tempo op, maar scoren lukte nog niet direct. Waar het scoren wat haperde lukte het verdedigen zeer goed. TFS kwam er steeds minder aan te pas en het was uiteindelijk Merle die de ban brak: 0-1. Dat Merle de laatste tijd goed op schot is bewees ze vorige week ook al en ze wist nogmaals 2x de korf te vinden: 0-3. Lara, Tess en invalster Chiara speelden zeer verdienstelijk, want ze stonden steeds goed opgesteld om de aanval van TFS onschadelijk te maken en de aanvallen naar de korf van de tegenstander op te zetten. Vlak voor rust lukte het Kim om er 0-4 van te maken. Met deze comfortabele stand werd de tactiek voor de tweede helft doorgenomen.

Het spelbeeld veranderde ten opzichte van de eerste helft, want TFS leek de schroom van zich af te gooien en kwam als snel terug tot 2-4. Het publiek ging achter de thuisploeg staan en een comeback leek in de maak. Gelukkig wist Kim de stand na mooi samenspel weer op 4 doelpunten verschil te brengen: 2-6. Vanaf dat moment werd er over en weer gescoord en bleef Zunobri ruim aan de goede kant van de score. Chiara had een beetje pech, want hoewel ze twee keer scoorde, keurde de verder goede leidende scheidsrechter haar doelpunten af, waarvan ééntje zeer twijfelachtig. Merle en Kim hadden meer geluk en na het laatste fluitsignaal stond er een prachtige 5-10 op het scorebord. Een prima prestatie en het publiek wist de niet aflatende inzet van de dames erg te waarderen. Op naar de volgende wedstrijd!