Zunobri D1 nog niet bij de les in het nieuwe jaar

Vuurwerk en oliebollen waren alweer een schimmige herinnering toen zaterdag 11 januari Zunobri D1 richting Groningen vertrok voor de eerste competitiewedstrijd van 2020. Het door Land Schoenmode gesponsorde team mocht aldaar in het imposante Sportcentrum Europapark aantreden tegen de groen-witte brigade van Nic. D2. Iedereen was fit en aanwezig en dus werden de dames Lara, Tess, Kim en Merle deze ochtend bijgestaan door de heren Demian en Alberto.
Terwijl het startende viertal de winterslaap nog uit de ogen aan het wrijven was, stond de wel wakkere thuisploeg al rap op een 2-0 voorsprong. Merle zorgde gelukkig voor aansluiting en daarna ontspon zich een spannend duel. Merle tekende ook voor de gelijkmaker, maar vlak voor het einde van het eerste kwart viel ietwat ongelukkig de 3-2.
Het begin van het tweede kwart was hoopvol, want wederom Merle zorgde al snel voor de gelijkmaker. Zunobri ging echter wat té enthousiast op jacht naar een voorsprong en vergat dat er bij balverlies wel snel geschakeld moet worden naar verdedigen. Nic. kon daardoor vaak zonder weerstand richting de korf schieten en dat betekende een onnodig grote 7-3 achterstand bij de rust.
Ondanks veel inzet en goede wil kwam Zunobri die klap niet meer te boven. Demian scoorde nog wel in het derde deel, maar de tegenstander deed er ook nog eens vier treffers bij (11-4). Het duel was daarmee beslist, maar Zunobri bleef bewonderenswaardig knokken en wist het laatste kwart door twee voltreffers van de goed op schot zijnde Merle zelfs winnend af te sluiten. Nic. voegde namelijk nog maar eentje toe aan het totaal. Tess miste op het einde nog rakelings een strafworp waardoor de einduitslag werd bepaald op 12-6.
De nederlaag was verdiend, maar als bij balverlies de directe tegenstander wat scherper wordt verdedigd en er met iets meer rust en zuiverheid wordt geschoten, zit er duidelijk meer in het vat voor dit nog altijd groeiende team. Volgende week tegen TFS D1 kan het dappere zestal zich alweer revancheren.

Door: Bart Vonk