Wedstrijd Zunobri E1 duurt net iets te lang in Assen

Op zaterdag 7 december stond voor Zunobri E1 de uitwedstrijd tegen AVO E2 op het programma.
Op volle sterkte ging het door Land Schoenmode gesponsorde team al vroeg op pad richting Assen.

Na de wedstrijd die 2 weken geleden verloren ging tegen Ritola uit Zuidlaren was het team gebrand op een goed resultaat. Dat was meteen vanaf het begin al merkbaar in het veld. Er werd sterk verdedigd door iedereen en het lukte AVO niet om tot scoringskansen te komen. Dit was wel bij Zunobri het geval. De eerste kans was voor Kim op aangeven van Stan.
Helaas leverde dit nog geen score op. Maar even later was het Chiara die op aangeven van Kevin de score kon openen. De meegereisde supporters uit Zuidhorn werden uitzinnig op de tribune. Dit moedigde het team aan om op dezelfde wijze door te gaan.
Maar ook AVO kwam tot kansjes. Het ging gelijk op. Het was Kevin die de stand op 0-2 bracht.
Echter bleek dit schot volgens de scheidsrechter verdedigd te zijn en bleef de stand 0-1. Nog geen 10 seconden later was het AVO dat een grote kans had aan de andere kant. Echter ook dit schot ging naast.
Helaas was de volgende kans van AVO wel een score en de stand was weer gelijk. Het spel ging op en neer en het was op aangeven van Stan opnieuw Kevin die scoorde. Deze telde wel en de teams gingen de rust in met een voorsprong van 1-2. Na de rust bleef het spel gelijk op gaan.

Zowel Rifka, Chiara als Kevin hadden de kans om de score uit te breiden. Echter stond het vizier niet meer op scherp.
Dit was bij AVO wel het geval. Na het derde kwart stond het 3-2 voor AVO.
Het publiek hoopte nog op een comeback, maar helaas zat dit er niet meer in . De tegenstander scoorde nog 2 keer en uiteindelijk werd het 5-2.

Met opgeheven hoofd verliet Zunobri het veld. Deze wedstrijd biedt het nodige perspectief voor de rest van het seizoen.

Geschreven door: Harald Steenhuis