Zunobri 1 kan één helft goed mee met Westergo 1

De afgelopen zaterdag speelde Zunobri 1 een wedstrijd in Bolsward. Tegenstander Westergo ontving op het eigen kunstgrasveld de ploeg uit Zuidhorn.
Westergo morste dit seizoen nog geen punten, terwijl Zunobri nog puntloos is na twee gespeelde competitiewedstrijden.

Op het winderige veld startte Westergo goed, door direct uit het eerste schot de 1-0 aan te tekenen. De reactie kwam van Thomas Wijtsma, die uit een strafworp de stand gelijk trok.
Mooi aan het spel van Zunobri was dat het geduldig op zoek ging naar de juiste kansen. Gedurende de eerste helft hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht.  Richting het einde van de eerste helft pakte Zunobri voor het eerst een voorsprong toen Willy de Jong de 6-7 scoorde.
Met een time-out probeerde de coach van de gastheren zijn ploeg weer scherp te krijgen. Dit werkte, want de rust werd met 9-7 bereikt.
Na de thee trok Westergo de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Het scherpte bij Zunobri leek er wat vanaf, en langzaam maar zeker liepen de Friezen uit naar 14-10 en even later zelfs 17-10. Met enkele wissels probeerde coach Folkers het tij te keren, maar het gewenste effect bleef uit. Bij 19-12 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Nog steeds geen punten voor Zunobri, na drie wedstrijden. Volgende week een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Zunobri 1 speelt dan tegen het eveneens puntloze MN en W. Om 15.30 start de wedstrijd op het eigen kunstgrasveld in Zuidhorn.