Zunobri 1 laat de punten achter in Wiuwert

Het eerste team van Zunobri is de afgelopen zaterdag ook begonnen aan de competitie, nadat de openingswedstrijden tegen Deinum geen doorgang kon vinden.
Na enkele oefenwedstrijden en een gezellig trainingskamp in Wierden leek de equipe van coach Emiel Folkers klaar voor de strijd met WWC.

Emiel Folkers moest in aanloop naar deze wedstrijd flink schuiven in zijn opstelling. Door enkele langdurige blessures en afwezigen was erg een basisplek voor trainingslid Roseanne van Rijswijk. De Friezen startten erg sterk in deze wedstrijd, en wisten al in de eerste aanval direct de 1-0 te maken. Zunobri kon in de achtervolging. Ondanks de flinke verdedigende pressie die de ploeg uit Wiuwert gaf lukte het Zunobri toch in het spoor van WWC te blijven. Aanvoerder Stefan Steenbergen en Rolf Pera brachten beide ploegen weer naast elkaar, 4-4. Aan de kant van Zunobri lukte het maar mondjesmaat soepele aanvallen te spelen, wat het directe gevolg was van de enorme inzet waarmee WWC de aanvallen probeerde te ontregelen. De gehele eerste helft bleek het initiatief aan de kant van WWC, en een 9-7 ruststand was het gevolg.
Na rust veranderde het spelbeeld niet, en was het WWC dat dicteerde en Zunobri dat wel kansen creëerde maar deze niet wist te verzilveren. Halverwege het tweede bedrijf wist WWC met drie doelpunten op rij het gat te vergroten naar 14-8. Door treffers van Thomas Wijtsma en even later ook Karlijn Suurd werd het gat tegen het einde van de wedstrijd iets kleiner, maar voor een overwinning kwam Zunobri niet in aanmerking. De eindstand in deze wedstijd werd uiteindelijk 17-11.
Helaas voor Zunobri geen punten in hun openingswedstrijd. Komende zaterdag wacht het eveneens puntloze Lemmer. Op het eigen veld kan Zunobri dan proberen van de hatelijke nul te komen.
Ook in de A.P Buitenbeker mag Zunobri deze week in actie komen. Komende dinsdag  17 september speelt Zunobri op het eigen kunstgras tegen KF De Walden 3. De wedstrijd start om 20.00 uur.

Door: Fred Pera