Offday leidt verliespartij Zunobri 1 in tegen koploper.

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen stond de afgelopen dinsdag op het programma. Een doordeweekse wedstrijd, omdat eerder de wedstrijd afgelast werd.
Het publiek was op deze zomerse avond ruim opgekomen om deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen te zien, reden te meer voor Zunobri om een mooie partij op de mat te leggen.

Kampioen Leeuwarden speelde deze avond alleen nog voor de sportieve eer. Voor Zunobri stond meer op het spel. Als één van de beste nummers twee maakt de ploeg nog kans op promotie, en heeft het alle punten nodig. Dat het niet gemakkelijk werd was duidelijk, Leeuwarden verloor nog geen wedstrijd dit veldseizoen.
Het initiatief in de wedstrijd was aan de thuisploeg. Zonder al te sprankelend te spelen lukte het toch om op een 6-2 voorsprong te komen. Doelpunten van Simone Veenstra en Janneke van Hielkema plaatsten Zunobri in een luxe positie.
Leeuwarden herstelde zich snel van de matige start van de wedstrijd en kwam via mooie treffers langszij. Het lukte Zunobri in het tweede deel van de eerste helft niet lekker in het spel te komen. Doelpunten vielen maar mondjesmaat en bij rust keek Zunobri aan tegen een 8-11 stand.
Na de thee kroop de ploeg van coach Folkers iets dichterbij. Op 11-13 was de spanning terug, maar moest Zunobri knokken om in het spoor te blijven van de Friezen. Met enkele wissels drukte coach Folkers zijn stempel op de wedstrijd. Esther Hamming beloonde het vertrouwen met een tweetal snelle goals. De hoop in de blauw-witte harten kwam terug, en de ploeg vocht door om een goed resultaat te behalen. Bij de stand 15-17 leek Leeuwarden de wedstrijd in het slot te gooien door vanaf de strafworpstip de 15-18 te maken. Met nog enkele minuten te gaan wist invalster Alie Pera de 16-18 te maken. Even later maakte Rolf Pera de aansluitingstreffer, door een strafworp te benutten. In de slotminuut ging Zunobri op jacht naar een gelijkspel, maar de aanvallen leverden geen doelpunten meer op. Leeuwarden ging aan de haal met de punten en liet Zunobri teleurgesteld achter.  In de slotfase van de wedstrijd was er nog een publiekswissel voor Jantine Ribeiro. Na vele jaren in het eerste team van Zunobri, en ook vele  jaren voor R.O.G. in Groningen, hangt ze haar kunstgrasschoenen aan de wilgen. De gedreven allrounder, en actief vrijwilliger voor de club, gaat haar zaterdagen een andere invulling geven.