Laatste wedstrijd Jantine de Vries

Laatste wedstrijd Jantine de Vries

Zaterdag 1 juni is het zover. Jantine zal dan haar laatste thuiswedstrijd spelen. Een kans dat ze een rentree maakt sluit ze uit, “reken er maar niet op” schrijft ze. 

Onlangs liet Jantine Ribeiro-de Vries weten aan uw verslaggever, dat ze haar korfbalschoenen aan de wilgen gaat hangen. De dertiger vind het welletjes. Het moederschap, werk en gezinsleven is even genoeg op dit moment en dus kiest ze daar vol overgave voor. 

Zoals Jantine altijd overal vol overgave voor ging. Jantine is echt een kind van Zunobri. Vanaf de jeugd doorliep ze alle leeftijdsgroepen en kwam zo bij succesvolle jeugdteams waar ze op niveau speelde tot haar junioren. 
Maar Jantine was gedreven, ze vervulde de functie van jeugdtrainer op haar eigen enthousiaste, zelfverzekerde en motiverende manier. Daarnaast is ze jaren jeugdcoordinator geweest en was daarmee een groot aandeel in de bloeiperiode van Zunobri. 
Ze had een actief aandeel als speelster van het eerste, in het kampioenschap in 2005 onder leiding van trainer Ron Berkenbosch.

In de jaren daarna koos Jantine voor een stapje hoger bij Rog uit Groningen en speelde daar 1e klas/overgangsklasse. Ze had daar een prachtige tijd. 
Hoewel het met Zunobri in die tijd minder goed ging, was het blauw-wit nooit bij haar weg, lange tijd bleef ze trainster.
Toen Zunobri echter weer een goed plan had kwam ze als speelster weer terug. 

Inmiddels is Jantine getrouwd en heeft ze samen met Jose Ribeiro een prachtige zoon.

“Zaterdag 1 juni is mijn laatste wedstrijd” (1 juni is 4 juni geworden- red.) , zo appte ze ondergetekende, “kom je ook”? Natuurlijk kom ik, jaren met haar samengewerkt, haar training gegeven, die band is er en blijft er. 

Maar natuurlijk hoop ik dat u en jij ook komt. 

Dinsdag 4 juni  20.00 thuis staat in mijn agenda. (was eerst 1 juni maar is verplaatst-red.)

Christiaan Schaafsma

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram