Volle buit voor Zunobri B1 na spannend potje in Marum

Volle buit voor Zunobri B1 na spannend potje in Marum

Op deze fijne voorjaarsdag in mei moest Zunobri B1 het in Marum opnemen tegen NKC B1. Dit team is oude bekende, in de zaal werd één keer verloren, en één keer gewonnen van dit team. Het beloofde dus op voorhand een spannende wedstrijd te worden. De voorbereiding op de wedstrijd verliep wat chaotisch, waardoor het team maar kort kon inspelen. In de wedstrijd was hier gelukkig niks van te merken.

Jesse van der Wijk opende de score met een mooie doorloopbal, gevolgd door een benutte strafworp van NKC, 1-1. Na de 2-1 van NKC waren het de Zunobri dames Vera Schutte, Marit Snip en Marieke Hoekstra die allemaal van dichtbij de korf wisten te vinden, 2-4. Voor de rust scoorde Renzo Rozema nog een fraaie goal en wist NKC nog één keer te scoren. De ruststand was 3-5 in het voordeel van Zunobri.

Onder het genot van een warm kopje thee werd in de schaduw het strijdplan voor de tweede helft besproken. Het tempo aanvallend hoog houden om makkelijk tot kansen te komen, en verdedigend geen onnodige kansen weg geven.

Zunobri begon sterk aan de tweede helft. Het was Vera Schutte die een strafworp wist te benutten. Door sterk rebound werk van Mare de Man en Marieke Hoekstra wist Zunobri B1 lange aanvallen te spelen en veel kansen te creëren. Daardoor wist Zunobri uit te lopen naar een 5-8 voorsprong. In de slotfase wist NKC nog twee te scoren en werd het nog erg spannend. Gelukkig floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en was de winst voor Zunobri B1. De eindstand was 7-8.

De volgende wedstrijd is wederom tegen NKC, dit keer thuis op ons eigen kunstgras.

Geschreven door: Willem Pera

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram