Zunobri 1 pakt nipte overwinning in laatste zaalweekend

Zaterdag 30 maart stond de laatste speelronde op het programma voor Zunobri 1.
Een wedstrijd om den keizers baard, want voor Zunobri was er geen mogelijkheid nog maar iets uit te richten in poule 4B. Tegenstander Veenwouden is al het hele seizoen puntloos, en wilde in de eigen hal de huid duur verkopen.

In deze laatste wedstrijd was er door coach Emiel Folkers wat gevogeld in de opstelling. Met het oog op de naderende veldcompetitie, waar voor Zunobri nog wél wat te halen is, experimenteerde de coach met de vaksamenstelling. Ook trainde Zunobri deze week al op het veld, in plaats van in de warme zaal.
Op het veld was er een gelijk opgaande strijd. Aan de kant van Zunobri lukte het prima om tot kansen te komen, maar het schortte aan het afmaken van deze kansen. Dit bood de gastheren van vandaag de kans om brutaal de leiding te nemen, en bijna de hele eerste helft het initiatief. Met mooie afstandsschoten en enkele verdiende strafworpen bleef Veenwouden hoop houden op de eerste punten van het seizoen. Met een 9-8 ruststand werd de kleedkamer opgezocht. Coach Folkers toonde zich in de rust niet tevreden met het vertoonde spel, en met name het ontbreken van de echte wil om te winnen. Zunobri moest proberen om orde op zaken te stellen in de tweede helft, om zo toch de twee punten mee te nemen naar Zuidhorn.
Esther Hamming wist direct na de rust de 9-9 op het scorebord te zetten. Maar echt doordrukken lukte de ploeg van sponsor Esha nog niet.
Pas bij 13-15 lukte het Stefan Steenbergen om eens het gat op twee te brengen. Zunobri ging opzoek naar de juiste kansen, om zo langzaam verder weg te lopen bij Veenwouden. Aan het einde van de wedstrijd was de strijd in de hal nog altijd niet beslist. Bij de stand 17-17 waren er over en weer kansen om een definitief gat te slaan. Fred Pera tekende aan voor de 17-18 en even later was het Rolf Pera die de bevrijdende 17-19 scoorde. In de slotminuten lukte het Veenwouden niet meer om het gat te dichten. Nog wel kwam de ploeg tweemaal dichtbij, maar na de 18-20 van Esther Hamming was de overwinning voor Zunobri zeker.
Bij 19-20 floot de scheidsrechter van dienst voor het einde. Een benauwd uurtje voor Zunobri, waarbij het blij mag zijn dat het nog wist te winnen. Goed was het niet wat de ploeg liet zien, maar ook hier tellen de twee punten.
Op 20 april hervat Zunobri de veldcompetitie. De Pein komt op bezoek in Zuidhorn. De wedstrijd start 15.30 uur.

Geschreven door: Fred Pera