Spannende pot met winst voor E1

Het is vroeg opstaan vandaag want om 9 uur stond de wedstrijd in Stadskanaal gepland. Het team kon niet op volle sterkte aantreden, maar Kevin, Kim , Merle, Tess en Lara waren van de partij. De tegenstander had er ook vijf afgevaardigd. De teams staan vooraf 6e en 7e in de competitie dus het belooft een spannende wedstrijd te worden.

De thuispartij komt scherp uit de startblokken en staat vrij snel al met 2-0 voor. Zunobri laat zeker niet over zich heenlopen maar mist in het begin net de scherpte. De ballen verdwenen nét niet in de korf. Dankzij een goal van Kim is de stand na het eerste kwart 2-1.

In het tweede kwart vliegen de kansen Zunobri om de oren, maar de scherpte en het geluk ontbreken. Vier schoten op korf van Lara gaan er net niet in. Op een enkele counter na komt de tegenstander ook niet echt tot actie. Het is wederom Kim die voor de gelijkmaker zorgt en, in de laatste seconden voor de rust, voor de 2-3 voorsprong.

Na de rust heeft Stadskanaal de spirit opeens te pakken. Na twee goals in de eerste minuut volgt er nog een. Voor Zunobri scoren Lara en Kim.

Met nog een kwart te gaan en 5-5 op het scorebord is de spanning te snijden. In de openingsminuut scoort Tess twee keer en de tegenstander een keer. Op de tribune wordt wat gemorreld over de scheids die deze goal, ondanks dat er verdedigd werd, goedkeurt. Kim scoort nog maar een keer, en vlak erna Kevin ook. Maar de tegenstander ook.

De zoemer maakt een eind aan de spanning: Zunobri is niet voor niks de hele provincie doorgereden en pakt, verdiend, de winst met 8-9.

Verslag: Casper Albers