F’jes blijven door strijden

Op een regenachtige dinsdagavond gingen de F-jes voor een inhaalwedstrijd naar DES in Norg. Snel thuis nog even wat eten of een boterhammetje in de auto en toen waren ze er helemaal klaar voor.
Ondanks een thuiswedstrijd de zaterdag daarvoor waarin de F- Jes veel tegendoelpunten om hun oren kregen, waren ze vastbesloten om er weer hard tegenaan te gaan. Verdedigend waren ze direct goed bij de les, maar de tegenstanders hadden een geheim wapen in de vorm van ‘een lange dame’ (in de woorden van Melle) die het spelletje bijzonder goed beheerste en veel ballen er tussenuit pakte en zeer trefzeker was.
Binnen tien minuten stond DES al met 6-0 voor. De F- Jes lieten hun koppies niet hangen en gingen dapper op jacht naar hun eerste punt. Het was uiteindelijk Daan die voor rust een mooi doelpunt scoorde. De ruststand was inmiddels wel opgelopen naar 13-1.

Na de rust zat de hele sterke speelster van DES een kwart aan de kant en toen werd wel duidelijk hoe bepalend zij was voor het spelverloop. In no- time scoorde Daan, vervolgens Charlotte en daarna weer Daan zonder dat de tegenstanders daar ook maar iets tegenin konden brengen.
Met 13-4 gingen we het laatste kwart in en de vermoeidheid sloeg wat toe. Niet zo gek ook gezien het tijdstip en het harde werken van onze jonge korfballertjes.
Melle en Eline bleven goed verdedigen en na de doelpunten van Daan en Charlotte was nu Syra op dreef: ze scoorde nog tweemaal terwijl de tegenstanders uiteindelijk uitliepen tot 19-6. Maar veel respect voor de F-jes die ondanks de vele tegendoelpunten lekker bleven spelen en de moed niet lieten zakken.
Opvallend hierbij was nog dat ze het op strafworpen zelfs nog wonnen van DES. En zaterdag is er weer een nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Geschreven door: Marjolijn