Zunobri E1 vecht maar kan lijn niet doortrekken

Na de geweldige overwinning van een week geleden vertrok het door Land Schoenmode gesponsorde E1 team van Zunobri naar Opende voor de uitwedstrijd tegen Oko/Bies.

Vol goede moed werd er begonnen aan de wedstrijd. Als eerste kwamen Tess, Kim B, Chiara en Kevin in het veld. De wedstrijd ging gelijk op en er waren aan de kant van Zunobri  kansen voor alle 4 de spelers. Helaas werd er niet gescoord. Wel door de tegenpartij 2x waarvan de 1e eigenlijk niet had mogen tellen omdat er door Kevin verdedigd werd. De tussenstand na het eerste kwart was 2-0 voor de tegenstander. In het 2e kwart was het de beurt aan Stan, Kim W, Lara en Merle. Het tempo ging omhoog en de tegenstander had volop kansen.  Gelukkig werden deze niet benut. Ook Zunobri begon een paar kansen te krijgen maar helaas gingen de pogingen van Kim W en Merle naast. De tegenstander begon iets scherper te schieten en liep uit naar 4-0. Tegen het einde van het kwart was er een lichte blessure bij Kim W en ze werd vervanger door Tess. Door het goed vrijlopen van Stan en het snel overspelen werd er ook gescoord door Tess. (4-1) Het was Oko/Bies die nog 1x wist te scoren en halverwege de wedstrijd was het 5-1.  In de pauze werd de tactiek nog even doorgesproken met Tjeerd en Sharon. Het 3e kwart was het weer de beurt aan Tess, Kim B, Chiara en Kevin.  Blijkbaar had de pauze de spelers goed gedaan want ze gingen goed van start wat resulteerde in vele kansen. Er was een goede kans voor Chiara echter ging deze naast. Maar de scheidsrechter had een overtreding gezien en gaf Zunobri een strafworp. Helaas werd deze gemist door Chiara. Maar Zunobri ging goed door. Er waren kansen voor Kevin en nogmaals Chiara. Ook Tess had een goede kans en scoorde maar deze werd (terecht) afgekeurd omdat ze goed verdedigd was. Ondanks de vele kansen was het de tegenstander die 2x scoorde. Maar toen was het de beurt aan Kim B. Nadat ze de 1e poging nog had gemist schoot ze vlak voor de zoemer raak!!!! Na het 3e kwart stond het 7-2.  Het 4e kwart werd er weer begonnen met Lara, Stan, Merle en Kim W. Er werd niet scherp begonnen en de spelers kwamen niet in de buurt van de korf van de tegenstander.  Er werd zelfs per abuis op de eigen korf geschoten. Gelukkig naast. Maar even later was het toch Zunobri die middels Lara 3 goede pogingen kreeg om te scoren. Maar net als bij de meeste spelers stond het vizier vandaag niet op scherp. Dit was bij de tegenstander wel het geval. Die scoorden nog een paar keer waarna de eindstand werd bepaald op 13-2. Het was Kim B die de smaak van het scoren te pakken had gekregen want zij wist na afloop bij het nemen van de vrije worpen nogmaals te scoren.
Eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 16 maart. Dan spelen de talenten van E1 om 1300 uur de thuiswedstrijd tegen Ritola E2.

Geschreven door: Harald Steenhuis