Ondanks sterke tweede helft geen winst voor Zunobri

Ondanks sterke tweede helft geen winst voor Zunobri

Afgelopen zaterdag ontmoette Zunobri 1, in het Frieze Easterein, Spannum 1. Spannum is op dit moment gedeeld koploper, en Zunobri bezet de vierde plaatst in poule 4B. 
Al eerder dit seizoen gingen de beide ploegen de strijd met elkaar aan, in Zuidhorn was Spannum veel te sterk voor de ploeg van coach Emiel Folkers. Het plan voor deze wedstrijd was dan ook de huid zo duur mogelijk te verkopen. 

Spannum startte het sterkst aan de wedstrijd, en wist de openingstreffer te maken. Zunobri echter liet zich niet overrompelen en counterde direct met een treffer van Fred Pera. Tijdens de eerdere ontmoeting van dit jaar wist Spannum al in het eerste kwartier een ruim gat te slaan, maar vandaag moesten de gastheren uit een andere vaatje tappen om aan de doelpunten te komen. Zunobri verdedigde goed, en wist met effectieve aanvallen in het spoor te blijven van Spannum. De 4-3 van Jantine Ribeiro en ook even later de 7-5 van diezelfde Ribeiro gaf de verhoudingen op het veld goed weer. 
Richting de rust lukte het Spannum wel een gaatje te slaan. Het lukte Zunobri lastiger goede aanvallen op te zetten, en kon niet langer bij de koploper in de buurt blijven. Met een ruime achterstand van 13-7 zochten de beide ploegen de kleedkamer op. 
In de tweede helft wilde de Esha – Part of BMI group formatie er alles aan doen om niet volledig de aansluiting te missen. Dit lukte direct door een doelpunt van Peter Schutte. Zunobri kon in de achtervolging. De aanvallen liepen lekkerder in de tweede helft, en langzaam maar zeker lukte het Zunbori wel het vuur aan de schenen te leggen bij de tegenstander. De 17-14 van Stefan Steenbergen gaf de meegereisde supporters weer moed, en Zunobri probeerde het gat nog meer te verkleinen. Dit lukte niet, en met  vier treffers op rij herstelde Spannum de marge naar 21-14. 
In de staart van de wedstrijd wisten beide ploegen nog enkele malen te scoren, maar de angel was al uit het duel. Bij een stand van 24-18 floot de scheidsrechter voor het einde.  

Geschreven door: Fred Pera

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram