Zunobri 1 stevig op plek vier na winst op Wik ‘34

Zunobri 1 stevig op plek vier na winst op Wik ‘34

In speelronde zeven stond de return tegen Wik ’34 op het programma. Na de heenwedstrijd in Damwoude werden de punten gedeeld in een spannende strijd. Met 23-23 moesten de beide ploegen met een punt genoegen nemen. De inzet in deze wedstrijd was plaats vier in poule 4B. Bij winst zou Zunobri deze behouden, bij verlies zakt Zunobri naar de vijfde plek.

Zunobri startte de wedstrijd boordevol energie, en wist als eerst het gat van de korf te vinden uit een vrije bal. Verdedigend stond Zunobri goed, en werd het Wik ’34 lastig gemaakt tot kansen te komen. Aanvallend liepen de aanvallen lekker, en over vele schijven wist Zunobri tot scoren te komen. Manon Brander tekende aan voor de 6-4, het initiatief in de wedstrijd was volledig in handen van de ploeg van coach Emiel Folkers. 
Richting de rust behield Zunobri de boventoon en met een ruime voorsprong van 9-5 leek de boog even iets minder op spanning te staan. Dit resulteerde in een 9-7 ruststand. 
In de tweede helft begonnen de aanvallen aan Zunobri zijde iets lastiger te lopen. Het vuur waarmee Zunobri de eerste helft gespeeld had leek iets te doven, en de Frieze opponent leek bloed te ruiken. Bij de stand van 11-10 was het gat minimaal, en moest Zunobri de rug rechten en zich herpakken. Dit lukte, via de 13-10 van Willy de Jong en even later de 14-10 van Jantine Ribeiro, herstelde Zunobri de stand. De Zuidhorner formatie wist het laatste kwartier van de wedstrijd het hoofd koel te houden, en de tegenstander niet meer terug te laten komen. 
Het was aanvoerder Stefan Steenbergen die uiteindelijk de slottreffer van de wedstrijd wist te scoren. Bij 19-16 floot de scheidsrechter voor het einde, en konden twee punten worden bijgeschreven bij het totaal. Met drie keer winst, uit de laatste vier wedstrijden, is Zunobri bezig met een mooie reeks. Volgende week kan Zunobri tegen Spannum proberen de mooie serie een vervolg te geven.  

Geschreven door: Fred Pera

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram