Zunobri vind weer winst

Zunobri mocht het deze keer opnemen tegen de club uit Veenwouden. Na een goede voorbereiding zonder blessures door het koude weer van de afgelopen dagen was het aan de zunobrianen van Emiel Folkers, gesponsord door Esha – Part of BMI group, om twee punten te pakken. Bij winst zou Zunobri de vierde plek bezetten boven Deinum. Zunobri wist dat het deze keer een wedstrijd van een ander kaliber zou zijn dan de verloren wedstrijd in Winsum tegen DWA/Argo. Veenwouden bezet momenteel de laatste plek zonder enig punt, maar dat weerhoudt Zunobri niet om zich van haar beste kant te laten zien voor het thuispubliek. Zunobri startte zonder Fred Pera die deze dag vader werd van een zoon samen met dat andere lid namelijk zijn vrouw Alie Pera. Een mooie dag om een winstpartij binnen te slepen.

Zunobri ging gefocust en vol energie de wedstrijd in en was niet van plan om een uitglijder te maken tegen de hekkensluiter uit Veenwouden. Al gauw werd de goede voorbereiding beloond en opende Thomas Wijtsma de score van afstand. Na een doelpunt van Peter Schutte kwam Veenwouden met het eerste antwoord voor de 2-1. Helaas voor Veenwouden was het wel duidelijk wie de baas was in de eerste helft. Zunobri wist de korf makkelijker te
vinden dan Veenwouden en liep uit tot een ruststand van 8-2, dankzij doelpunten van onder andere Janneke van Hielkema, Simone Veenstra en invaller John Beeftink.

In de tweede helft zouden de twee punten veilig gesteld moeten worden. Dus begon Zunobri opnieuw sterk en wist Simone Veenstra voor de tweede keer de korf te vinden voor de 9-2.
Veenwouden liet zich echter niet uit het veld slaan en benutte haar kansen nu wel, maar de voorsprong voor de thuisploeg was simpelweg te groot. Veenwouden wist de marge nog naar vijf doelpunten te krijgen voor een stand van 10-5. Zunobri zette nog even flink aan en wist via doelpunten van John Beeftink en Thomas Wijtsma de score verder uit te breiden tot 13-5. Een comfortabele voorsprong waardoor Zunobri even haar krachten kon sparen. De gasten uit Veenwouden wisten hier gebruik van te maken en kwamen terug tot 13-8. Zunobri liet hier geen gras over groeien en maakte opnieuw duidelijk dat de ploeg uit Zuidhorn met twee punten het veld af zal lopen. Na doelpunten van onder andere Jantine Ribeiro waren de twee punten veilig gesteld met een eindstand van 17-9 en kon men beginnen aan de derde helft.

Volgende week komt WIK ’34 op bezoek en zal de ploeg van Emiel Folkers zich willen revancheren. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een gelijkspel. Om 15:15 zal de wedstrijd beginnen in de Quicksilver S sporthal in Zuidhorn.

Geschreven door: Stefan Steenbergen