Jeugdtrainers en hun begeleiding

Jeugdtrainers en hun begeleiding

Al voor de zomervakantie startte Zunobri voorzichtig met het intensiever begeleiden van onze (jeugd)trainers.

Sinds de zomervakantie heeft de TC en de jeugdcoordinatie besloten om op elk team een jeugdtrainersbegeleider te zetten. 

We hebben inmiddels een bezoekrooster, elke jeugdtrainer zal meerdere malen dit seizoen bezocht worden. Echter heeft de TC ook een gesprek gehad met onze hoofdtrainer van de senioren, en ook hij staat open voor begeleiding. Dit betekent dat al onze trainers dus begeleid worden. Een mooie uitkomst van het gevoerde beleid van de afgelopen jaren. 

De bedoeling is niet om de jeugdtrainers te vertellen hoe ze het moeten doen, natuurlijk niet zou ik bijna zeggen. 
Het is de bedoeling om de jeugdtrainers te helpen waar ze dit nodig hebben, maar ook te kijken hoe we met al de ervaring van deze jeugdtrainersbegeleiders een stapje kunnen laten maken door open vragen en positieve benadering. 

De korfbalbond heeft Zunobri opgenomen in een pilot voor jeugdtrainersbegeleiding omdat de KNKV graag een goede cursus wil opzetten voor trainersbegeleiders, Zunobri wordt door de korfbalbond begeleid door een bestuurder en door een sportconsulent. 

Daarnaast zijn de jeugdtrainersbegeleiders ook naar een korte 2 avond durende cursus geweest over trainersbegeleiding. 

De KNKV constateerde dat wij als Zunobri voorop lopen in district Noord, de bond verbaasde zich over en complimenteerde Zunobri met het grote aantal jeugdtrainersbegeleiders. 

Er zijn natuurlijk nog veel gebieden te ontdekken, bijvoorbeeld het contact met u als ouders of wat te denken van het invoeren van onze visie op korfbal wat wij “direct” korfbal noemen. Ook de didactische manier van training geven (lesgeven) is enorm veranderd en ook daar zullen we ons zelf in scholen en dus daarmee onze jeugdtrainers helpen. Manon als jeugdcoordinator zorgt voor de bijeenkomsten van de jeugdtrainers zelf en daar wordt veel feedback over en weer gegeven. 

We hopen dus weer een volgende stap te maken en u en jij zult nog lang niet van ons af zijn. 

Wilt u helpen? Of heeft u ideeen? Geef ze door aan onze jeugdcoordinator Manon of aan mij als coordinator jeugdtrainersbegeleiding (JTB)

Christiaan Schaafsma
Coordinator jeugdtrainersbegeleiding
06-21481141

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram