Zunobri E1 knokt tegen OKO

Doordat de wedstrijd van Zunobri E1 precies viel tijdens een al eerder gepland verjaardagsfeestje moest het team het deze keer doen zonder Kevin, Lara en Chiara. In het eerste kwart gingen Kim W, Kim B, Tess en Stan razendsnel van start met meerdere kansen in de eerste minuten, en het eerste punt viel voor Zunobri, binnen 3 minuten, door een mooie treffer van Kim W. Maar daarna kwamen de tegenstanders ook op dreef en scoorden ook 3 punten. Kim W. had nog een mooie bal richting de korf, maar helaas rolde die net over de rand van de korf en viel er aan de verkeerde kant vanaf. Bij de start van het tweede kwart scoorden OKO/BIES meteen weer. Maar Kim W wist ook met een mooie draaibeweging nogmaals te scoren. Zunobri bleef goede kansen maken voor zichzelf door gretig op de bal af te gaan, goed over te spelen, en door goed verdedigen van Tess en Kim B. Stan kon met een stuitbal de tegenstander een paar keer passeren, en Merle wist telkens weer de bal terug te krijgen voor het team. Merle wist ook met een doorloopbal bijna te scoren, maar die ging helaas net over. Uit een snelle counter wist OKO/BIES ook nog een keer te scoren, en de stand bij rust was 2 – 6.
Ook na de rust was OKO/BIES weer snel met scoren, en maakte wel 7 punten in het derde kwart. Zunobri had ook een paar mooie kansen, maar helaas lukten het niet daar iets tegen te doen, ondanks dat ook zij gretig bleven spelen voor al het publiek dat was afgekomen op deze thuiswedstrijd. Maar bij het vierde kwart kwam Zunobri terug: Eerst wist Tess met een mooie worp te scoren, en bijna nog een keer maar die bal stuitte op de rand. Daarna maakte Kim W ook nog een punt uit een doorloopbal. De eindstand van de mooie wedstrijd werd 4 – 14, en de coaches Sharon en Tjeerd mochten trots zijn op hun team. Bij de strafworpen na afloop werd de eindstand 2 – 2, met mooie worpen van Stan en Tess die erin gingen.

Geschreven door: Erik Schaberg