Zunobri 1 pakt in spannende slotfase punt tegen Spannum

Op zaterdag 3 februari kwam Spannum op bezoek in Zuidhorn. De nummer vier van de ranglijst wist de vorige keer met ruime cijfers te winnen van de Zuidhorners, en was ook deze wedstrijd van plan te laten zien dat ze hoger horen te staan dan Zunobri op de ranglijst.
Met junior Stefan Steenbergen in de basis en vervangend coach Christiaan Schaafsma op de bank floot scheidsrechter de Haan voor het begin van dit duel.

Fred Pera opende pas na vijf minuten de score. Beide ploegen legden veel druk op de aanvallen en lieten nauwelijks ruimte voor rustige aanvallen.
Spannum wist vrij kort hierna ook het gat in de korf te vinden en scoorde zowel de 1-1 als de 1-2. Vanaf de stip wist Tjeerd Jong de stand weer gelijk te trekken en zo bleef het stuivertje wisselen in de beginfase.
Coach Schaafsma liet zien niet vies te zijn van het toepassen van wissels, en bracht al vrij snel in de wedstrijd junior Thomas Wijtsma in het veld, toen de aanvallen iets minder soepel begonnen te lopen. Ook was er in de eerste helft al ruimte voor de rentree van Peter Schutte. Bijna een jaar moest Peter vanaf de kant geblesseerd toezien hoe zijn ploeg het lastig had. Dat Peter niet slechts voor de sier in het veld gekomen was werd snel duidelijk. Van afstand mikte hij de 4-6 door de mand.
Richting de rust werd het spel steeds beter aan Zunobri zijde en Simone Veenstra wist de stand weer gelijk te trekken, 6-6. Vlak voor rust lukte het Spannum toch weer uit te lopen, en met een minimale voorsprong voor de Friezen gingen beide ploegen de kleedkamer in.
De start van de tweede helft leek Zunobri nog niet scherp, en Spannum profiteerde optimaal. Via 7-9 wist Spannum uit te lopen naar een comfortabele voorsprong van 9-14. Met nog een kwartier te spelen leek Zunobri met lege handen achter te blijven. Echter had coach Schaafsma nog enkele wissels achter de hand, die de wedstrijd konden doen kantelen. Onder andere Willy de Jong, Hans Luining en Loes Henstra kwamen in het veld en zo leken de poppetjes op de juiste plek te staan en liepen de aanvallen weer wat beter. Alie Pera maakte van afstand de 10-14, en enige hoop groeide weer bij de blauw-witten. Toen even later Fred Pera en ook Esther Hamming tot scoren wisten te komen gloorde ook op de tribune de hoop op een overwinning.
Met nog enkele minuten te spelen wist Thomas Wijtsma de achterstand tot 13-14 te verkleinen. Even later was het die zelfde Thomas die de ploegen naast elkaar schoot en met nog slechts twee minuten op de klok werd het een zeer spannende eindfase.
In de laatste minuut was het Willy de Jong die een strafworp meekreeg, welke door broer Tjeerd de Jong uiterst kalm tot voorsprong werd gepromoveerd. Even leek Zunobri de volle buit binnen te halen. Echter wist Spannum in hun laatste aanval de beide ploegen op 15-15 te schieten. In een allerlaatste aanval kon Zunobri nog proberen wederom de beslissing te laten vallen. De goal van Thomas Wijtsma kwam helaas nog een seconde te laat, en telde daarom niet mee. Beide ploegen moesten zich tevreden stellen met een deling van de punten.
Zunobri mag blij zijn met een punt, in deze lastige fase in de competitie. Volgende week wacht de wedstrijd tegen DTS. Wanneer Zunobri de goeie lijn door kan trekken zou het hier ook zomaar hoge ogen kunnen gooien.

Geschreven door: Fred Pera