Zunobri 1 speelt wedstrijd met perspectief in Ferwerd

De Zuidhorners korfballers mochten op zaterdag 27 januari afreizen naar Ferwerd, in het westen van Friesland. In de plaatselijke sporthal mocht Zunobri de sportieve strijd aangaan met NQL. De Friezen staan al de hele competitie bovenaan in de competitie en verloren pas vorige week de eerste wedstrijd.
Voor Zunobri een lastige opgave voor deze zaterdag. Trainer André Woltinge hamerde voor de wedstrijd dan ook op veel spelplezier, en in mindere mate op de winst.

Met junioren Stefan Steenbergen en Thomas Wijtsma in de basis startten de blauw witten redelijk aan de wedstrijd tegen de kampioenskandidaat. Na twee treffers van de Friezen wist Esther Hamming de eerste Zunobri-treffer te laten noteren. Even later was het Thomas Wijtsma die de 3-2 liet aantekenen.
NQL liet echter zien dat ze niet voor niets de lijstaanvoerders zijn en wist met mooi spel en vooral goeie schoten de verdediging van de Veenstra-Stroeve/v.d.Leest formatie te geselen. Rap liep de thuisploeg uit naar 11-3 en na een kwart wedstrijd konden de eventuele winst aspiraties voor Zunobri de ijskast in.
Ondanks dat de Zunobrianen al tegen een ruime achterstand aankeken was het spel van de Zuidhorners wel goed. Via leuke aanvallen wist Zunobri in beide vakken een heel aantal goede kansen te creëren. Onder andere Esther Hamming, Fred Pera en Thomas Wijtsma kwamen voor Zunobri tot scoren en konden de ruststand op 19-10 te zetten.
Coach Woltinge toonde zich in tevreden met het vertoonde spel van zijn pupillen en hamerde op een even goede tweede helft als de eerste was geweest.
In de tweede helft draaide Zunobri verdedigend de duimschroeven aan bij NQL en liet hen minder makkelijk scoren dan in de eerste helft. Echter kostte deze extra concentratie veel kracht en hierdoor kwam Zunbori zelf ook maar mondjesmaat tot scoren. Tjeerd de Jong wist nog wel de 26-12 te scoren maar erg hard liepen de scores aan beide kanten niet meer. De eindstand werd door NQLbepaald op 29-13. Zo verliest Zunobri wel weer een wedstrijd maar kan het vertrouwen tanken uit een goede eerste helft qua aanvallen en een sterke tweede helft in verdedigend opzicht.  Volgende week moet Zunobri proberen beide te combineren om tegen Spannum ijzersterk voor de dag te komen. Om 15.15 uur start de wedstrijd in de Quick Silver S. sporthal in Zuidhorn.

Geschreven door: Fred Pera