COLUMN: Erelid Henk van der Spek spreekt!

COLUMN: Erelid Henk van der Spek spreekt!

Hallo Zunobrianen,

Henk v.d. Spek is voormalig trainer, speler, TC-lid en heeft 2 maal Zunobri naar promotie/kampioenschap geleid.

Na een drukke tijd vanwege de verhuizing even een berichtje uit Vaassen.  Ik mis het korfbal wel. Maar wat wil je ook na 56 jaar korfballen (met een kleine onderbreking van 2 jaar)

Mijn lichamelijke conditie bleef met korfbal goed. Zoals jullie weten begaf mijn knie het echter – het had ook een van mijn heupen kunnen zijn – waardoor ik moest stoppen. Ik heb me dus niet aangemeld bij Regio, waar Sandrine ook korfbalt (korfbalde, want ze is weer zwanger). Gelukkig kan ik nog prima wandelen. Ik tel mijn zegeningen. Onze verhuizing was nogal plotseling: de mensen die 2 jaar eerder al belangstelling hadden, melden zich opnieuw. Ze hadden nu hun eigen huis verkocht. Wij hadden voor de zekerheid al wel in Vaassen rond gekeken en konden daardoor nog redelijk snel een beslissing nemen: een heel leuk jaren 30 huis met erker en redelijke tuin aan de Apeldoornseweg, dus wel verkeer voor het huis langs. Dat laatste  vinden we echter niet vervelend. Uit de landerijen naar het dorp. Aan het huis moest wel veel gebeuren. Alle elektrische bedrading  en schakelaars e.d. zijn vervangen. Dat was de grootste klus. En verder komt er van alles tevoorschijn: dakpannen, tuin, veranda, isolatie, keuken enz.  Met onze buren hebben we het geweldig getroffen. Zij hebben dezelfde hobby’s en belangstelling als wij. We zijn hier ook al goed ingeburgerd. Ik heb in het verleden een keer een film gezien van “Yesman”, een hilarische film die gaat over een saaie bankemployé, die bij de psychiater hoort dat hij niet achter de geraniums moet gaan zitten, maar nu eens overal “ja” tegen moet zeggen. Ik kan hem iedereen aanraden.  Indachtig aan deze film doen we dat hier ook. Met gevolg dat we zoveel hebben te doen dat we niet weten waar we moeten beginnen. We zijn samen lid geworden van een popkoor. Ik ben zelf nog bij een shantykoor gegaan, een bridgeclub en een soort vriendenclub (van ouwe mannen, ha, ha)  Elise doet mee aan de Zumba, en dansclub en ze zingt ook nog eens mee met de cantorij van de kerk. Dan hebben we nog prachtige steden te bezoeken zoals Deventer en Zutphen. Langs de IJssel is het prachtig fietsen. Zwolle en Apeldoorn liggen ook vlakbij, evenals het Veluwerandmeer met Harderwijk, Elburg, Nunspeet. De kroondomeinen met edelherten en wilde zwijnen, waar we urenlang kunnen fietsen en wandelen. Athans als we niet moeten oppassen bij Sandrine. Met Sandrine en Jasson en Merel hebben we het heel gezellig. Na het oppassen eten we met elkaar. En dat zal de komende tijd alleen nog maar toenemen, want Sandrine heeft nog (als het normaal gaat) vijf weken voor ze moet bevallen van de tweede. Kortom we vervelen ons geen moment. We hebben een  goede beslissing genomen. En…. Ja … als erelid… zal ik vast en zeker nog wel een keer komen kijken als ik in het noorden ben. Ik wens jullie het allerbeste toe en dat de vereniging mag bloeien als nooit tevoren.

Hartelijke groeten,

Henk van der Spek

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram