COLUMN: Korfbal ziet er te makkelijk uit

COLUMN: Korfbal ziet er te makkelijk uit

Column: Korfbal ziet er te makkelijk uit

Lars Sørensen. Lars werkt als dagvoorzitter en presentator op corporate events in binnen en buitenland. Daarnaast presenteert hij radio en (online) TV programma’s.

01 februari 2014

Korfbal ziet er veel te makkelijk uit, maar kost bloed, zweet en training..

Korfbal en ik hebben elkaar uit het oog verloren toen ik naar groep 8 ging. Op het schoolplein speelden we voetbal, honkbal of rende achter de meiden aan.  Sport dat moest iets zijn waar je moe van wordt, waarvan je zweet als een stoomgemaal, iets met pijn, moeite en blubber aan je knieën; stoer, snel, flitsend en fysiek. En alles met een uitroepteken!

Met een beetje fantasie sta ik weer op het veld. Een veel te grote tweedehands sportbroek en voor het eerst in een echt officieel rood-wit gestreept Deetos shirt. Het sportveld was om de hoek dus mocht ik er zelf op mijn crossfiets heen, sportkleding al aan. Ik moet heel eerlijk zijn, mijn leukste herinneringen bestaan vooral uit de activiteiten buiten het sportveld.

De lucht uit je lijf schreeuwen voor Deetos tijdens de finale tegen PKC in een uitverkocht Ahoy. Legendarische trainingskampen in de buurt van Bergen op Zoom. Het open podium in de kantine van het oude clubhuis, ik denk dat ik daar zomaar mijn eerste stappen richting het presentatie werk gezet heb. Toch bleef ik niet hangen, ik zocht stoer, snel, flitsend en fysiek.

Mijn buurjongen heeft sinds en paar jaar een korf in de tuin waar ik op een onbewaakt moment nog wel eens een punt in probeer te drukken, maar het enige dat ik raak, is gefrustreerd. En toen ik laatst de finale voor de Europa Cup zag en toen wist ik het helemaal zeker. …ik was gewoon niet goed genoeg en Korfbal dat ziet er veel te makkelijk uit!

Met open mond genoot ik van de sluipschutterachtige precisie van voormalig oranjedame Mady Tims, stoer. Keek ademloos naar de krachtige acties van huidig oranjeheer Richard Kunst, snel. Durfde mijn ogen niet te knipperen uit angst iets te missen van het teamspel,  flitsend. En vond geen andere beschrijving voor de interactie met de Belgen dan fysiek! Onvoorstelbaar dat er ondanks deze prestaties zo weinig aandacht is voor de sport.

Terwijl ik op de bank nog lag bij te komen van de zinderende finale viel het me in,  jullie zijn te goed Korfballers. Het gemak waarmee jullie de bal rond spelen, de naadloze samenwerking, prachtig gemikte punten in de korf.  Ik denk niet dat de gemiddelde Nederlander zich realiseert hoeveel bloed, zweet  en training het kost voordat je met een team zo’n prestatie kunt  leveren.  Wat dat betreft is het voor de sport dan ook alleen maar goed geweest dat ik  me vooral op activiteiten buiten het veld gestort heb. Vanuit diep respect beloof ik hierbij dan ook dat ik voortaan als toeschouwer jullie met het ongeremde enthousiasme van een achtjarige Larsje gekleed in Rood-Wit of Oranje keihard naar de winst zal schreeuwen zo hard dat het pijn doet.

Ter gelegenheid van de Korfbal Interland – Nederland – Belgie 2 februari 2014 

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram