Zunobri eert haar oud-voorzitter

Zunobri eert haar oud-voorzitter

ZUIDHORN – Op de JAV van 2014 werd afscheid genomen van 2 lang functionerende bestuursleden namelijk na 9 jaar, penningmeester Anneke Westra en na 14 jaar voorzitter Matthijs Slager. Beiden werden in het zonnetje gezet, Slager viel zelfs een hogere eer ten deel.

Interview met Streekkrant

Zunobri 3e Sportbestuur van NL

Realisatie kunstgras

Matthijs Slager erelid

In de JAV bleek wel dat Zunobri goed bezig is, de plannen en de visie liggen er maar bleek ook dat Zunobri nog lang niet uit de zorgen is, ook financieel is de club nog lang niet uit de rode cijfers hoewel er wel een rem gezet is op de neergaande spiraal.

Maar deze vergadering stond misschien nog wel meer in het teken van afscheid en aantreden.

Anneke Westra heeft 9 jaar met veel plezier de functie van penningmeester vervuld, nu ze zelf is gestopt met korfballen en bovendien haar beide zoons ook niet meer korfballen is het moment daar om haar functie over te dragen aan een ander, aldus zij zelf. Symbolisch droeg zij haar administratie over aan de nieuwe penningmeester Hans Luining die deze functie gaat vervullen en ook zijn plannen al onthulde.

Daarnaast nam voorzitter Matthijs Slager afscheid, na 17 jaar bestuurswerk en 14 jaar overdachtvoorzittervoorzitterschap is “de energie niet tijdloos en dus tijd voor een nieuwe frisse wind” aldus Slager in zijn afscheidsrede. Gelukkig is daar een nieuwe voorzitter gevonden in de persoon van Dick Blaauw. “Nu de club weer in een lichte opwaartse lijn zit kan ik dit met een gerust hart doen” zei de succesvolle oud-voorzitter.

Zie hier de laatste speech van Slager:

Maar de nieuwe voorzitter Blaauw had ook een verrassing voor de oud-voorzitter. Iedereen moest zijn jas aantrekken en vlak voor het door Slager gerealiseerde kunstgras werd halt gehouden.
Slager moest een onthulling doen, bij het wegtrekken van het doek bleek dat aan “zijn” veld voor altijd zijn naam gekoppeld zal worden. Vanaf vandaag zal het veld het “Matthijs Slager-veld” heten aldus de kersverse voorzitter Dick Blaauw. Een luid applaus was het deel van deze succesvolle voorzitter die de club moderniseerde en liet presteren.
Na 14 jaar sluit Zunobri daarmee een periode van organisatorische en sportieve successen af, een periode waarin de club van een sluimerende gezelligheidsclub opklom tot een goed georganiseerde en sportgerichte vereniging.
Vele successen volgden: kunstgrasrealisatie, 3e sportbestuur van Nederland, promotie naar de 3e klas waren enkelen van de vruchten van dit gevoerde beleid.
Inmiddels heeft Zunobri een groot dieptepunt achter de rug en is bezig met nieuw beleid de club weer op de voeten te laten staan.

Bij deze geheel nieuwe periode past ook een nieuw bestuur met nieuw elan, Dick Blaauw vertegenwoordigd de nieuwe manier van denken en hoopt de club verder op eigen benen te laten staan.

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram