Zunobri midweek eindigt laatste wedstrijd met winst

De midwekers van Zunobri waren tot aan de laatste speelronde gebrand om een wedstrijd te winnen. In voorgaande vijf wedstrijden wist Zunobri niet te winnen, en alle pijlen waren dan ook gericht op de wedstrijd tegen Invicta uit Kollum Zunobri schoot uit de startblokken en kwam al vlot op een voorsprong. Met name Arike en Marloes wisten het gat van de korf goed te vinden.

Ook de familie Blaauw deed in de eerste helft goed van zich spreken. Vader Dick zag zijn eerste schot door de korf vliegen, en ook dochter Annet wist met een doorloopbal haar tegenstander te slim af te zijn. Sietse en Joost waren heer en meester in de rebound, wat ertoe leidde dat de beide dames in het vak door konden gaan met scoren.
Bij de rust was al een ruime voorsprong opgebouwd, een ongekende luxe voor de Zuidhorners.

Na rust stagneerde de doelpuntenregen aan de kant van Zunobri. Dit gaf Invicta de kans om de stand gelijk te trekken.
Lang bleef de 13-13 stand op het scorebord staan, en leken de punten vandaag gedeeld te worden. Fred echter wist de ban te breken en maakte de 14-13. Toen Daphne even later sterk steunend werk verrichtte zette ze Annet in scoringspositie. Zij bepaalde de eindstand op 15-13 in het voordeel van Zunobri.
Toen scheidsrechter Matthijs floot voor het einde van de wedstrijd was de opluchting groot. Voor het eerst dit seizoen bleven de punten in Zuidhorn.

De overwinning kreeg extra glans omdat deze wedstrijd de laatste is die midwekers van Zunobri spelen. Door het stoppen van enkele steunpilaren zal er volgend jaar geen midweekteam meer zijn bij Zunobri.
Achter de schermen wordt er door de TC de mogelijkheid onderzocht om volgend jaar een tweede team de wei in de sturen. De overgebleven midweek zouden dus zomaar volgend jaar op zaterdag toch op het veld kunnen staan.

Door: Fred Pera