Uiteindelijk gemakkelijke winst Zunobri

ZUIDHORN – Na een kleine pauze verwelkomt Zunobri de ploeg uit Marum, NKC. Eerder troffen beide ploegen elkaar op het veld, 14-14 gelijkspel, in de zaal 14-20 winst voor Zunobri. Staat er voor de vrijdagavond dan een nog grotere uitslag te wachten?

Het is in ieder geval NKC met de openingstreffer, snel daarna is het Fred Pera van dichtbij voor de 1-1, NKC met de 2-1, Manon Brander met de 2-2. Beide ploegen gaan gelijk op in de beginfase,  al zal het niet lang duren voordat de doelpuntenmachine van Zunobri weer gaat lopen.

Karlijn Suurd brengt Zunobri voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong met een vrije bal. Stefan Steenbergen schiet daarna de 4-2 binnen. NKC met de 4-3, maar dan wordt het tijd om te laten zien waarom Zunobri meedoet om het kampioenschap. Janneke van Hielkema weet de korf te vinden voor de 5-3, Fred met zijn tweede voor de 6-3. NKC met een speldenprik de 6-4. Thomas Wijtsma benut dan een doorloopbal voor de 7-4, Tjeerd de Jong schiet vervolgens van afstand de 8-4 binnen en Fred met zijn derde voor de 9-4.

Een comfortabele voorsprong van vijf doelpunten. NKC komt er in de eerste helft al niet meer aan te pas. Ze weten dan nog wel de stand tot 9-6 te brengen, maar er is geen vuiltje aan de lucht als Thomas zijn strafworp scoort voor de 10-6. NKC de 10-7. Fred en Stefan weten elkaar goed te vinden deze wedstrijd. Fred knalt naar binnen, trekt de aandacht van beide heren en weet blind de bal in de handen van Stefan te gooien die de stand op 11-7 brengt. In het andere vak is het Thomas die eigenhandig zijn tegenstander te slim af is voor de 12-7.

Zunobri is duidelijk de betere ploeg deze wedstrijd. Ondanks meerdere fouten, slordigheden in de aanval, NKC die toch weer twee keer weet te scoren, 12-9. Nog enkele minuten in de eerste helft en de heren van Zunobri blijven maar scoren. Stefan zijn derde, Thomas zijn vierde en vijfde, Christiaan fluit voor het rustsignaal bij een stand van 15-9.

De wedstrijd voelt al gewonnen. NKC kan geen druk uitoefenen op de sterk aanvallende spelers van Zunobri. Toch moet Zunobri met dezelfde energie en focus doorgaan. De vorige ontmoeting wist NKC ook zomaar gevaarlijk dichtbij te komen in de tweede helft.

Ja hoor, Zunobri krijgt in no-time drie doelpunten om de oren, de stand is nu 15-12. Reden genoeg om te laten zien dat Zunobri het beter kan. Janneke maakt haar tweede van dichtbij, Fred opnieuw voor zijn vierde, Stefan een strafworp voor zijn vierde, Thomas zijn zesde. Inmiddels zijn Rolf Pera en Alie Pera het veld in gekomen. Zij mogen ook een graantje meepikken in dit doelpuntenfestijn. De 20-12 komt op naam van Rolf. De 20-13 is voor NKC, als Fred zijn vijfde maakt voor de 21-13. Gevolgd door het tweede doelpunt van Rolf.

Zunobri begint dan het aanvalsspel meer los te laten. De voorsprong is groot en NKC weet niets in te brengen. Ze weten dan wel de 22-14 te scoren, als Sharon van der Leest ook op het scoreformulier komt te staan. Zij maakt een doorloopbal voor de 23-14. NKC, 23-15.  Ook Alie scoort een strafworp en alle spelers van Zunobri hebben een doelpunt op hun naam. Thomas komt dan tot zeven doelpunten voor de 25-15, gevolgd door de 25-16 van NKC en de 26-16 van Stefan die zijn teller op vijf brengt. 26-17, NKC. Rolf benut ook een strafworp en Sharon schiet de 28-17 binnen. NKC weet als laatste een buzzerbeater te scoren en sluit de wedstrijd af met de 28-18.

Scheidsrechter Christiaan Schaafsma fluit af en de punten zijn binnen. Het wachten is op EKC en Noordenveld die volgende week aan de bak mogen. Het blijft spannend wie er met een kampioenschap terug de veldcompetitite in gaat.

Door: Stefan Steenbergen