Willem en Jantine nemen helaas afscheid: Zunobri zoekt een trainer

Willem en Jantine nemen helaas afscheid: Zunobri zoekt een trainer

Sinds viereneenhalf seizoen is Willem Pera al trainer en coach van Zunobri 1. In eerste instantie startte Willem samen met Henk Nieuwenhuis als trainersduo.
Willem en Henk vulden de ontstane vacature in toen Emiel Folkers zijn maatschappelijke carrière voor het korfballen moest laten gaan.  
Nadat Henk stopte als trainer/coach werd Jantine Ribeiro bereid gevonden om met grote regelmaat trainingen te verzorgen, welke een fijne aanvulling vormden op de oefensessies met Willem.

Na evaluatiegesprekken met het trainerskoppel is besloten om aan het einde van dit seizoen een punt te zetten achter de samenwerking. 
Willem gaf te kennen dat na ruim vier seizoenen de koek wel een beetje op is. “Het is tijd voor een frisse wind,” aldus Willem.
Ook Jantine gaf te kennen niet langer aan het eerste team verbonden te blijven. Een tijd geleden gaf ze al te kennen om samen met Willem te stoppen om ruim baan te maken voor een nieuwe trainer. Dit geeft Jantine weer meer tijd om als 35+ recreant mee te trainen. 

In zijn trainers periode heeft Willem een bijzonder roerige tijd meegemaakt. De corona-pandemie bezorgde de trainer hoofdbrekens om de trainingen binnen de geldende regels vorm te geven. Toen de competitie werd hervat bleek Zunobri in de vierde klasse de sterkste en mocht het voor het eerste sinds jaren als kampioen het zaalseizoen afsluiten.

Het vorige zaalseizoen was een lastige. Door het wegvallen van de vierde klasse kwam Zunobri 1 noodgedwongen uit in de derde klasse. Met slechts één punt uit 14 wedstrijden een zware domper voor de ploeg. Gelukkig wisten Willem, Jantine en het team hoofden omhoog te houden.

Dit jaar strijdt Zunobri één weer om het kampioenschap, dit keer in het breedtekorfbal. Willem hoopt erop zijn loopbaan bij Zunobri af te sluiten met een kampioenschap in de zaal en veel punten op het veld.

De technische commissie zal een vacature delen om hopelijk snel een opvolger te vinden voor de scheidende trainers.  

Aan het einde van het seizoen zal afscheid worden genomen, voor nu kan nog even worden genoten van de leiding van beide trainers.

Door : Fred Pera, voorzitter TC

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram