Stroeve start Zunobri maar grote eindstand

Stroeve start Zunobri maar grote eindstand

ZUIDHORN – Daar is dan eindelijk de eerste wedstrijd van 2024. Vitesse 2 komt op bezoek in de Quicksilver S. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen werd gewonnen door zunobri met 12-17. Geen grote uitslag, maar winst is winst. De ambitie om het kampioenschap te veroveren blijft onveranderd, dus ook vandaag zal Zunobri zich van zijn beste kant moeten laten zien.

Onder leiding van scheidsrechter Matthijs Slager maken beide ploegen zich klaar voor de wedstrijd. Vitesse weet erg makkelijk op een 0-2 voorsprong te komen. Daarna is het Stefan Steenbergen die op een of andere manier de bal door de korf weet te gooien na het gefrommel samen met Sharon van der Leest onder de korf. Fred Pera maakt dan de gelijkmaker van ver, 2-2.

Het eerste kwart verloopt erg stroef voor beide ploegen. Kansen vallen niet. Iedereen moet elkaar nog vinden. Op deze manier zal het een lange wedstrijd worden met weinig spektakel of doelpunten. Dan valt eindelijk het volgende doelpunt voor Zunobri. Manon Brander schiet de ploeg op voorsprong, daarna is het Thomas Wijtsma van afstand voor de 4-2 en weet Stefan nogmaals van onder de korf te scoren voor de 5-2. Een kleine voorsprong om mee te beginnen.

Vitesse weet dan een strafworp te benutten, 5-3. Dan valt ook de 5-4 binnen en is Vitesse zomaar terug in de wedstrijd. Net als in de voorgaande wedstrijd tussen Zunobri en Vitesse gaan beide ploegen gelijk op voor het eerste deel van de wedstrijd. Zunobri wist daarna flink uit te lopen en de puntent te pakken.

Janneke van Hielkema is het veld in gekomen en weet meteen haar stempel op de wedstrijd te drukken. Zij schrijft de 6-4 op haar naam. Sharon weet dan de 7-4 binnen te gooien, gevolgd door Fred voor de 8-4. Ook Tjeerd de Jong weet de korf te vinden voor de 9-4. Vitesse weet dan iets terug te doen met de 9-5, als Fred opnieuw scoort voor een ruststand van 10-5.

De instructies van coach Willem Pera zijn duidelijk. Meer druk op het schot, risico nemen in het meevangen en Simone Veenstra de bal laten schieten. Willem krijgt meteen gelijk. Simone knalt direct de 11-5 binnen. Vitesse weet dan twee keer te scoren en brengt de stand naar 11-7. Simone, Fred en Janneke blijven scoren en breiden de voorsprong verder uit tot 14-7. Vitesse met de 14-8, gevolgd door nog drie doelpunten van Zunobri. Simone tweemaal en Janneke aan de andere kant van het veld. Vitesse met een speldenprik voor de 17-8, als Fred zijn vijfde van de wedstrijd erin gooit. Vitesse met een strafworp voor de 18-10. Janneke nog een keer voor de 19-10.

Yoram Birza mag opnieuw minuten maken bij het eerste en met zijn eerste schot van de wedstrijd zet hij de stand op 20-10. Sharon maakt de 21-10. Ook Rolf Pera maakt minuten en benut een strafworp voor de 22-10. Vitesse nog een keer voor de 22-11. Karlijn Suurd met het slotakkoord voor een eindstand van 23-11.

Na een stroef begin, begon de machine dan eindelijk te lopen bij Zunobri en weet het opnieuw een overwinning binnen te slepen in Zuidhorn. Nog altijd op koers voor het kampioenschap. De volgende tegenstander is NKC 1. De eerste wedstrijd is al enige keren uitgesteld, maar 27 januari is het dan eindelijk de beurt aan NKC om Zunobri onder druk te zetten.

 

Door: Stefan Steenbergen

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram