Monsterwinst van Zunobri 1

Monsterwinst van Zunobri 1

ZUIDHORN – In de reeks van drie thuiswedstrijden is het KVW ’22 6 die als eerste de Quicksilver S betreed. Zij kunnen een getergd Zunobri 1 verwachten na het verlies tegen EKC en Noordenveld. Voor Zunobri is het doel vandaag duidelijk, twee punten, het liefst met zoveel mogelijk doelpunten natuurlijk.

Deze keer zaten er ook twee nieuwelingen op de bank bij Zunobri. Demi en Anouk zijn pupil van de week en krijgen een kijkje binnen het eerste team van Zunobri. Scheidsrechter M. Slager fluit voor het begin en de spelers krijgen al snel een tegendoelpunt om hun oren. Van dichtbij is het KVW die de 0-1 maakt. Aan de andere kant is het Manon van afstand met de gelijkmaker. De wedstrijd begint stroef voor Zunobri. Het is nog even zoeken naar het aanvalsspel, nog te veel schoonheidsfouten.

Matthijs Blauw brengt zijn ploeg terug op voorsprong, maar het is KVW die de voorsprong pakt met twee rake doelpunten, 2-3. Thomas Wijtsma en Janneke van Hielkema pakken dan weer de voorsprong, 4-3. Zo gaat de beginfase nog altijd gelijk op. Niet zoals Zunobri had gehoopt. Kijkend naar de eerdere uitslagen van Zunobri en KVW zou het overwicht toch duidelijk bij Zunobri moeten liggen. KVW weet dan ook nog de gelijkmaker binnen te schieten, 4-4. Thomas benut een strafworp voor de 5-4 en al snel de 6-4 met een doorloopbal. KVW weer met de 6-5.

Dan breekt er een fase aan met Zunobri op kop. Stefan Steenbergen maakt de 7-5. Yoon-Ie Luining tweemaal een doorloopbal, 9-5 op het scorebord. Voor de 10-5 is het Janneke met een doelpunt uit het boekje. Het zelfvertrouwen straalt er van af, gecombineerd met plezier, is het een dodelijk duo. KVW komt niet meer aan bod en de eerste helft is nog niet uitgespeeld. Janneke weet nogmaals te scoren voor de 11-5. Thomas voor alweer zijn vierde van de wedstrijd, 12-5. Manon nog eens van afstand. Sharon van der Leest voegt nog een doelpunt toe. Matthijs zijn tweede en Tjeerd de Jong maakt de 16-5.

Een heus doelpuntenfestijn in de eerste helft. Op het veld hadden de spelers nog moeite met het scoren van zoveel doelpunten in een hele wedstrijd. Kansen genoeg, doelpunten te weinig. Vandaag een duidelijk ander beeld. Kansen genoeg, doelpunten in overvloed. Toch zit er een klein smetje op de wedstrijd. De eerste tien minuten. Voor de tweede helft is het doel duidelijk, KVW onder de 10 houden en genieten van de wedstrijd.

Thomas gaat door met scoren, 17-5. KVW komt dan met twee rake doelpunten, 17-7. Vroeg in de tweede helft komen die 10 toch al dichtbij. Al helemaal als zij de 18-8 maken na een doelpunt van Manon. Het lijkt een herhaling te worden van het begin van de wedstrijd. KVW en Zunobri gaan even gelijk op. Sharon weet dan haar vak te belonen met een one-hander na een goed uitgespeelde aanval. KVW komt dan met de 19-9 en er moet toch meer gedaan worden om hun onder die 10 te houden.

Het antwoord is daar. Keihard knallen. Zunobri knalt het ene na het andere doelpunt erin. KVW blijft staan op 9 en Zunobri loopt steeds verder uit. Thomas maakt de 20-9 en de 21-9 voor een totaal van maar liefst zeven doelpunten in de wedstrijd. Sharon gooit dan haar derde en de 22-9 binnen. Simone Veenstra is inmiddels het veld in gekomen en maakt haar eerste. Nog een dodelijk duo is Yoon-Ie en de doorloopbal. Zij maakt haar derde doorloopbal af voor de 24-9. Tessa Schutte mag dan ook nog aanleggen voor de 25-9. Simone nog een keer na een slimme assist van Yoram Birza, 26-9. Ook Karlijn Suurd is ingewisseld door coach Willem Pera. Opmerkelijk is het hesje dat zij draagt. In het breedtekorfbal is het namelijk toegestaan om als het andere geslacht te spelen. Een regel waar Zunobri dit zaalseizoen gebruik van mag maken. Zij weet weer te scoren voor de 27-9 en Yoon-Ie sluit de wedstrijd af met de 28-9, van afstand deze keer.

Twee punten en een doelpuntenfestijn. Dat zien we graag. Stadskanaal ’74 3 is de volgende tegenstander. Zij kunnen hun borst alvast nat maken. Het team is gebrand om deze goede prestatie door te zetten voor de laatste weken van 2023. In het kampioenschap staat de ploeg nu op de vierde plek. Drie punten achter koploper Noordenveld.

 

Door: Stefan Steenbergen

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram