Korfbalvereniging Zunobri is gastheer voor Braziliaanse korfballers.

Korfbalvereniging Zunobri is gastheer voor Braziliaanse korfballers.

Alweer voor de 21e keer organiseert KV Stadskanaal ‘74 een internationaal toernooi waaraan teams van over de hele wereld deelnemen. In aanloop naar het toernooi wordt er door verschillende teams altijd een oefen- en trainingsperiode in Nederland gehouden om zo het korfbal naar een hoger niveau te tillen.

Korfbalvereniging Zunobri mocht dit jaar het Braziliaanze college team Municipal do Sana ontvangen in sporthal de Quick Silver S in Zuidhorn.
De Braziliaanse delegatie was met twee teams naar Nederland gekomen. Een jeugdteam met spelers tot 17 jaar, en een seniorenteam. Zunobri A1 en een mix van Zunobri 1 en de recreanten van de club namen het deze avond op tegen de Zuid-Amerikanen. 
Traditiegetrouw werden de gasten onthaald in de eigen kantine van KV Zunobri, waar een goede Hollandse maaltijd op hen stond te wachten. De stampot, gesponsord door Hotel/restaurant Aduard en de mosterdsoep, aangeboden door Bistro het Oude Raadhuis, lieten de sporters op krachten komen voor de wedstrijden die op het programma stonden. 

In de eerste wedstrijd werd het publiek getrakteerd op een gelijkopgaande wedstrijd tussen de junioren van Zunobri en de jonge gasten uit Brazilie. Pas in de tweede helft moesten de Zuidhorners hun meerdere erkennen in de fitte en snelle tegenstanders. 
In de tweede wedstrijd stonden de senioren van Zunobri en de Braziliaanse gasten tegenover elkaar. Tot 6-5 wisten de gasten in het spoor te blijven van Zunobri. Toen Zunobri steeds beter ging draaien begonnen ook de doelpunten makkelijker te vallen. Uiteindelijk wisten de Zuidhorners 21 doelpunten te maken tegenover 13 van de Brazilianen. 
Al met al een leuke, gezellige en sportieve avond in de sporthal in Zuidhorn. Tussendoor werd het ruim opgekomen publiek vermaakt met een loterij waarin leuke prijzen waren te winnen. Alles gesponsord door de lokale middenstand. 

Door: Fred Pera

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram