Zunobri speelt als team en pakt een punt

Zunobri speelt als team en pakt een punt

MARUM – Na de blamage tegen Vitesse was er werk aan de winkel voor Zunobri. NKC zet vergelijkbare resultaten neer en daarmee lijkt Zunobri een waardige tegenstander gevonden te hebben. Eindelijk zijn punten weer in het zicht, voor beide clubs.

Het is NKC met twee snelle doelpunten. Eerst een strafworp, gevolgd door een afstandsschot. Matthijs Blauw neemt het team mee op zijn rug en weet de 2-1 en de 2-2 op zijn naam te zetten. Met dat goede voorbeeld breiden Tjeerd de Jong en Manon Brander de voorsprong uit naar 2-4. Het eerste kwartier ligt het momentum duidelijk bij Zunobri. Wat tegen Vitesse niet lukte, lukt tegen NKC wel. De ploeg zit in een goede flow en moet dit nu doortrekken naar een comfortabelere voorsprong.

NKC doet iets terug met de 3-4, als Janneke van Hielkema uit het niets de 3-5 binnen knalt. NKC 4-5.  Ondanks de vele kansen, weet Zunobri niet weg te rennen van NKC. De ploeg had graag gezien dat de voorsprong inmiddels op vijf doelpunten had gestaan. Aan de andere kant was het voor de afgereisde toeschouwers een spannende wedstrijd om te kijken.

Matthijs weet alweer zijn derde te maken en Janneke haar tweede, 4-7 staat er op het scorebord in Marum. Uiteraard weet NKC dichtbij te blijven en maakt zelf twee doelpunten. Met nog een aantal minuten te gaan maakt Tjeerd de 6-8, maar is het NKC voor de 7-8.

Een betere eerste helft. Zunobri is de betere ploeg op het veld,  mits het de kansen afmaakt. De negativiteit van een week geleden is allang vergeven en vergeten. De focus ligt in Marum. De eerste minuten van de tweede helft zijn bepalend voor de rest van de wedstrijd.

Terug op het grasveld is het NKC direct met de gelijkmaker. Weer is het Tjeerd om de voorsprong terug in handen te krijgen van Zunobri. Tot NKC een tandje bijzet. Ook zij hebben nog altijd zicht op punten. Met twee rake doelpunten staat NKC ineens voor. Matthijs zet zijn goede reeks door en scoort zijn vierde, maar NKC antwoord met nog twee doelpunten. Zunobri kijkt nu tegen een achterstand van 12-10.

Coach Willem Pera besluit dan een tactische wissel in te zetten. Alie Pera komt het veld in en mag gelijk de aanval beginnen. Raak! Alie weet in alle chaos een doorloopbal te scoren. Snel daarna weet zij Zunobri weer op gelijke hoogte te brengen met een afstandschot. 12-12 met minder dan een kwartier te gaan.

Zunobri weet alleen niet de voorsprong te pakken. Het is NKC die wederom twee keer van afstand scoort, 14-12. De tijd dringt. Van de eerste minuut tot nu geven de spelers van Zunobri alles om met punten terug naar huis te gaan. Lang hadden zij de wedstrijd in handen. Stefan Steenbergen weet dan de achterstand terug te brengen tot slechts een punt. NKC weet de volgende aanval niet te scoren. Aan de andere kant is het dan Yoon-Ie Luining die Zunobri op gelijke hoogte brengt, 14-14.

Scheidsrechter H. Schuuring fluit af en een punt is binnen. Voor beide ploegen. Een zwaarbevochten punt, dat zeker meer had moeten zijn. Toch kan Zunobri terugkijken op een kleine winst. Deze week stond er weer een echt team op het veld. Van minuut 1 tot 60 heeft iedereen zijn best gedaan. Zaterdag 7 oktober zal er geen wedstrijd zijn van het eerste. Wel staat Zunobri op de Kom in Zuidhorn markt met een kraam en korven. Tot dan!

Door: Stefan Steenbergen

Reacties zijn gesloten.

error

Vind je onze site leuk? Laat het weten via onze Socials :)

Instagram